Plantefars ramt af shitstorm: 'Falsk markedsføring! Der er kød i fars'

Med 2018 er et nyt ordet 'plantefars' kommet på danskernes læber. Men et af de nyligt markedsførte produkter møder hård kritik

Produktfoto: Coop
Produktfoto: Coop

'Plantefars'.

Det er titlen på Coops nye vegetariske kødfarsalternativ, der markedsføres til danskere, der ønsker at spise mindre kød.

Men Coops nye farsprodukt, der blev lanceret samme dag som Dansk Supermarkeds version 'Naturli' Hakket, møder nu massiv kritik.

Det skriver Metroxpress, der har kigget nærmere på ingredienslisten bag på Coop-farsen.

Her fremgår det, at Coops 'Plantefars' indeholder æggehvider, og det mener forbrugerne på Coops Facebook-side er decideret vildledende.

Efter Coop delte en reklame for deres nye plantefars har kommentarsporet været rødglødende.

-  Plantefars = falsk markedsføring! Der er kød i fars, skriver Allan Holm Nielsen på Facebook, mens Sofie Bøgen tilføjer:

- Den er jo ikke plantebaseret? Det er jo decideret forbrugervildledning I har gang i og det er vist ikke lovligt!

Ægget betyder nemlig, at Coops Plantefars ikke egner sig til personer, der ønsker at leve som veganere.

Det vil sige ikke ønsker at spise mad, der indeholder ingredienser, der stammer fra dyr som æg, mælk, kød og lignende.

Hos Coop er man ikke enig i kritikken. Her ønsker man at ramme en bred målgruppe og derfor har man i denne omgang ikke fokuseret på veganere, lyder det fra informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til Metroxpress.

- Vi prøver at ramme bredt, men vi er i dialog med veganerforeningen, og vi er meget lydhør overfor kundernes feedback. Der kommer helt sikkert flere tilretninger hen ad vejen, og på længere sigt får vi også en vegansk fars, siger han.

233 kommentarer
Vis kommentarer