Plejehjem vs. Christiansborg: Hvilken mad vil du helst have?

Billederne taler for sig selv - selvom maden koster næsten det samme

Måltidet til venstre er blevet serveret på et plejehjem. Måltidet til højre er blevet serveret på Christiansborg (Fotos: Anthon Unger)
Måltidet til venstre er blevet serveret på et plejehjem. Måltidet til højre er blevet serveret på Christiansborg (Fotos: Anthon Unger)

 

Hvis du sidder på et plejehjem i Allerød, Halsnæs, Frederikssund eller Hillerød kommune, så er der en god sandsynlighed for, at din aftensmad ligner den på billedet til venstre. Måltidet består af et stykke medisterpølse, kartofler og grøntsagsmos med gul saft og en frugtgrød med mælk til dessert.

Madordningen fra firmaet Mad Til Hver Dag koster cirka 3400 kroner om måneden for tre måltider om dagen - morgenmad, frokost og aftenmad - hvilket svarer til omkring 121 kroner pr. dag.

Ekstra Bladet har tidligere talt med ernæringsekspert og forfatter Marie Steenberger, som langtfra er imponeret over maden.

Samfund DU KAN IKKE SIGE NEJ: 3400 for hundeæde

– Jeg er ikke begejstret for det her. Hvis jeg selv skulle spise denne mad, så ville jeg hurtigt miste appetitten. Jeg ville ikke selv spise det, siger Marie Steenberger.

Sidder du derimod til frokost på Christiansborg, har du - i modsætning til plejehjemsbeboerne - faktisk mulighed for selv at sammensætte din mad. Et eksempel herpå er billedet til højre, hvor folketingspolitikerne på dagen kunne vælge stegt flæsk, både pasta og kartofler, tre forskellige slags ost og grøntsager, som ikke har ligget på frost.

Sådan en tallerken koster politikerne 40 kroner pr. dag.

Samfund Køkken afviser kritik: Vores ældremad er god og frisk

0 kommentarer
Vis kommentarer