Plummer og iværksætter i krig om 'kopivare': Her er min dokumentation

Kenneth Plummer har inviteret Ekstra Bladet på besøg for at mane rygtet om sit firmas 'kopivare' til jorden

Kenneth Tram mener, at Kenneth Plummer har stjålet idéen til vindhætten. Foto: Stine Tidsvilde
Kenneth Tram mener, at Kenneth Plummer har stjålet idéen til vindhætten. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Samfund

Den tidligere DR-generaldirektør Kenneth Plummer og hans producentvirksomhed Ronald A/S er kommet i en gevaldig shitstorm.

Det sker efter iværksætteren, Kenneth Tram, fra firmaet Phoamy søndag i et meget delt Facebook-opslag anklagede Plummer og hans firma for at have kopieret en såkaldt vindhætte til mobiltelefoner, som Phoamy har solgt siden 2015.

I opslaget anklager han Plummer for at have tyvstjålet sin idé til vindhætten, efter at de to herrer sad til møde sammen i februar.

Kenneth Tram uddyber i dag anklagen til Ekstra Bladet.

- Jeg kan kun tolke det som om, at han har taget det direkte fra det her forretningsmøde, hvor han siger, at han ikke er interesseret, og så går der fire måneder, og så kan produktet købes for 20 kroner i Netto, siger han til Ekstra Bladet.

Kenneth Plummer siger, at produktionen af Rolands vindhætte allerede var sat i gang i sommeren 2016, og du fortalte selv om produktet i Løvens Hule (DR-program red.) i november 2016. Hvorfor tror du, at han har stjålet din idé efter jeres møde?

- Hvis de selv var i gang med produktet tidligere, hvorfor falder han så på halen over mit produkt i februar (under mødet, red.). Der var han jo meget imponeret over mit produkt, så det må du da meget gerne spørge ham om, siger Kenneth Tram til Ekstra Bladet.

Han mener desuden ikke, at det hjælper Plummer, at produktionen allerede var sat i gang, fordi Phoamy's vindhætte har været på markedet siden november 2015.

Plummer ikke imponeret
Ekstra Bladet har taget kontakt til Kenneth Plummer for at få en kommentar til anklagen.

- Jeg var ikke imponeret, og vi havde ikke noget møde. Vi var til en uformel frokost i forbindelse med noget fodbold, og så sagde jeg, flink som jeg var, at jeg sad i en bestyrelse i en virksomhed, som måske var interesseret, og så hookede jeg dem op, siger Kenneth Plummer til Ekstra Bladet.

Kenneth Plummer afviser at have plagieret vindhætte-idéen. Foto: Polfoto
Kenneth Plummer afviser at have plagieret vindhætte-idéen. Foto: Polfoto
 

Han afviser blankt, at han har stjålet idéen fra Kenneth Tram, og hævder, at han har dokumentation for, at Ronald A/S var i gang med at producere vindhætten allerede i juli 2016.

Den dokumentation vil Ekstra Bladet naturligvis gerne se.

- Jeg har ikke tænkt mig at udlevere den til nogen, men jeg har den på mit kontor, siger Kenneth Plummer, da vi spørger efter dokumentationen.

Men Kenneth, er det ikke i din egen interesse at vise den dokumentation for at mane anklagen til jorden?

- Jeg kan ikke begynde at uddele korrespondancer med kunder offentligt, det kan jeg ikke, siger Kenneth Plummer.

'Her er min dokumentation'
I stedet inviterer han os på besøg på sit kontor for at se den dokumentation, som han nu har tænkt sig at bruge til at køre en juridisk sag mod Kenneth Tram. Vi må dog ikke tage billeder af det.

Da Ekstra Bladets journalist kort efter møder Kenneth Plummer på Ronald A/S' adresse på Blomhusvej, har Plummer flere papirer klar.

Det ene er en ordrebekræftelse på vindhætten fra 10. juli 2016.

Det næste papir er en anden ordrebekræftelse fra det kinesiske firma, der skal producere vindhætten. Den er dateret 22. august 2016 med leverance 27. september 2016.

- Vi har solgt for 50.000 kroner af det her produkt, og det er en relativt lille ting for os. Det er helt absurd at kalde det tyveri, siger Kenneth Plummer til anklagen.

Vidste ikke, at produktet kom
Kenneth Tram, som ikke har set Plummers dokumentation, er skeptisk og undrer sig over, at Kenneth Plummer ikke en gang valgte at ringe til ham, da han vidste, at Ronald A/S' vindhætte kom på markedet.

- Han kunne sige, at det er et meget uheldigt sammentræf. Han kunne sige til mig, at det ikke har meget at gøre med vores møde, men at de nu lancerede en anden vindhætte. Men det har han ikke gjort. Og med hans historik, kan jeg kun tænke, at det er fordi, han har kopieret mit produkt.

Men ifølge Kenneth Plummer er der en ganske naturlig forklaring på, at han ikke ringede til Kenneth Tram.

Han vidste slet ikke, at Ronald A/S havde produceret en vindhætte.

- Jeg har ikke fingeren på pulsen med alt, hvad vi laver. Vi laver så mange produkter om året, og jeg var ikke en gang klar over, at produktet kom ud, da det kom ud i Netto. Det var noget, jeg fandt ud af hen over weekenden, og derfor har jeg ikke ringet til ham.

- Men hvis han havde ringet til mig i stedet for at beskylde mig for nogle ting, som jeg ikke har gjort, så tror jeg, at vi allesammen havde været lykkeligere mennesker. Men nu kører det juridiske maskineri altså, siger Kenneth Plummer til Ekstra Bladet.

Her ses de to produkter. Til venstre: Phoamy vindhætten. Til højre: Roland A/S' vindhætte. Foto: privatfoto
Her ses de to produkter. Til venstre: Phoamy vindhætten. Til højre: Roland A/S' vindhætte. Foto: privatfoto
 

Netto har stoppet salg
Netto har over for Ekstra Bladet meddelt søndag aften, at man har valgt at stoppe salget af det omtalte produkt, mens man undersøger sagen.

Tidligere er Ronald A/S blevet beskyldt for at kopiere andre designeres produkter, blandt en vase, en hængekrukke og en porcelænskrukke udviklet af keramikeren Anne Black.

Anne Black endte i august sidste år med at stævne Dansk Supermarked og Ronald A/S for to millioner kroner.

Også dengang blev produktet solgt i Netto, ligesom Kenneth Plummer afviste anklagen om, at firmaet skulle have kopieret Anne Blacks varer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter