Annonce:
Annonce:

Polemik i Sverige: Her bliver moskés bøn via højtaler tilladt

Politiet har givet tilladelse til at en moske i Växjö nu har lov til at kalde til bøn og prædike fra moskeen via en højtaler. Og det skaber debat

Annonce:
Følg Samfund

Borgerne i Växjö i den sydlige del af Sverige kan fremover se frem til at høre bønneudråb fra byens moské.

Det sker efter, at svensk politi har godkendt organisationen Växjö Muslim Foundations ansøgning om at få lov til at kalde til bøn og prædike via en højtaler.

Det skriver flere svenske medier heriblandt Aftonbladet.

- Det er korrekt, at vi har givet en sådan tilladelse, og det har vi aldrig gjort tidligere lyder det fra talsmand Robert Loeffel.

Organisationen søgte i februar om at få lov til at kalde til bøn og prædike en gang om ugen i bydelen Araby, og det skabte allerede ballade dengang.

Ordfører i Kommunstyrelsen i Växjö Kommun har tidligere udtalt sig negativt om ansøgningen, og hun er da heller ikke tilfreds med politiets beslutning.

Annonce:

- Jeg tror ikke, at bønnebudråb kommer til at styrke integrationen i Växjö - snarere tværtimod. Jeg tror, at det risikerer at komme til at bidrage til endnu flere modsætninger i samfundet.

- Der findes ingen bønneudråb i Sverige, og det tror jeg, der er en grund til. De muslimske forsamlinger har andre muligheder at kommunikere på, uden det stikker så meget ud, siger hun til Göteborgs-Posten.

Også i svensk politiks højborg skaber emnet splittelse.

Kristendemokraternes leder, Ebba Busch Thor, har sagt nej til bønneudråb i Sverige, mens Statsminister Stefan Löfven mener, at kommunerne selv skal træffe en beslutning. De øvrige partier er dog skeptiske.

Bønneudråbene vil finde sted hver fredag og vil vare tre minutter og 45 sekunder fra klokken 13.00 til 13.03. I første omgang har politiet givet tilladelse i en måned frem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: