Politi anholder hundredvis af demonstranter i Moskva

Oppositionen fortsætter demonstrationer i Moskva, en uge efter at knap 1400 aktivister blev anholdt.

Russisk politi er begyndt at anholde folk i det centrale Moskva, hvor oppositionen har indkaldt til nye demonstrationer.

Mindst 311 er anholdt lørdag eftermiddag, omkring en time efter at demonstrationen begyndte. Det oplyser den uafhængige organisation OVD-Info, der overvåger situationen i den russiske hovedstad.

Blandt de anholdte er den fremtrædende aktivist Ljubov Sobol, som har indledt en sultestrejke. Hun blev anholdt forud for demonstrationen, da hun var på vej dertil i en taxi.

Oppositionen protesterer mod udelukkelsen af flere kandidater ved det kommende valg til Moskvas byråd. Det er både oppositionsmedlemmer og uafhængige kandidater.

Valget skal efter planen finde sted 8. september.

Lørdagens demonstration finder sted, en uge efter at politiet i Moskva anholdt næsten 1400 demonstranter ved en lignende protest.

Oppositionen indkaldte til den første demonstration 14. juli. Det var umiddelbart efter, at den russiske valgkommission havde erklæret kandidaturerne ugyldige.

Politiet har gentagne gange advaret om, at det vil gribe ind mod lørdagens planlagte demonstration.

Her har oppositionen arrangeret en fire kilometer lang march ad den såkaldte Boulevard Ring, der løber rundt om det centrale Moskva. Mange moskovitter bruger dette område til gå- og løbeture.

Kampklædte betjente pågreb mange demonstranter, inden de nåede frem til området lørdag. Men tilsyneladende foregik anholdelserne mindre hårdhændet end i weekenden inden.

I sidste uge slog betjente på de anholdte med stave, og der var meldinger om tilskadekomne demonstranter.

15 kommentarer
Vis kommentarer