Politi beklager tyske turisters indrejse

I en skriftlig kommentar beklager politiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi Brian Fussing, at tyske turister har fået lov at rejse ind i Danmark

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi var der tale om en 'beklagelig fejl', da de lørdag lod tyske borgere komme ind i Danmark.

- Vi har på baggrund af de foreliggende oplysninger fra TV Syd ikke mulighed for at kommentere nærmere på de konkrete tilfælde.

- Men har vi tilladt tyske turister indrejse før tid, så har vi begået en beklagelig fejl, siger politiinspektør Brian Fussing i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Ifølge TV Syd har to tyske familier fået lov at køre ind i Danmark, efter at de kunne fremvise, at de havde booket ferieboliger.

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning oplevede man ifølge mediet, at de to familier ankom og ville indlogere sig i feriehuse på Rømø på trods af, at indrejsereglerne først lempes mandag.

Flere forsøgte at køre ind
En række tyske statsborgere forsøgte lørdag at køre ind i Danmark, selv om reglerne for indrejse fra Tyskland til Danmark først lempes natten til mandag.

Det oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi på det sociale medie Twitter.

- Vi oplever tættere trafik ved den dansk-tyske grænse nu, skrev de.