Politi bestormes: Vi vil sidde i foto-vognene

Alene i Aarhus er der 932 ansøgere til ti stillinger som 'fart-knaldere'

I marts blevet en betjent taget på fersk gerning i færd med at få en lur i en fotovogn. Se eller gense det her. (Privatvideo)

Hvem gider at sidde dag ud og dag ind i en bil med tonede ruder og glo på biler, der smutter forbi. Nogle langsomt. Nogle hurtigt. Og nogle så hurtigt, at de ligefrem skal straffes for det?

Det er der åbenbart mange danskere, der gør.

Politiet bliver nemlig bestormet af ansøgere, som gerne vil arbejde som 'fart-knaldere' i de såkaldte fotovogne.

I Østjyllands Politi har man ti fotovogne holdende og her har 932 søgt om at få et job som 'rullende fotograf.'

Det er stiften.dk, der fortæller om det høje ansøger-antal i Aarhus.

Snart ansat
Tirsdag udløb ansøgningsfristen til de mange stillinger landet over. Det skal nemlig ikke længere være uddannede politifolk, som skal slide sæderne op i fotovognene, men derimod ganske almindelige civilister.

På den måde ønsker politiet at frigøre betjentene til det daglige politi-arbejde.

- Vi er i fuld gang med ansøgningsprocessen og forventer at have ansat de folk, vi skal bruge, indenfor de kommende 14 dage, fortæller fungerende vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Kristian Juliussen til stiften.dk.

Særlig kaliber
Kristian Juliussen oplyser til avisen, at man leder efter folk af en særlig kaliber, fordi det ikke er altid, at bilisterne optræder lige høfligt, når de opdager, at de er blevet fotograferet for at køre for stærkt.

- Man skal kunne håndtere en konflikt som ATK-måler. Det er ikke usædvanligt, at folk holder ind til siden efter at være blevet blitzet, og der så opstår en diskussion om forholdet, siger Kristian Juliussen.

- Der skal man være i stand til at føre en pæn dialog, siger vicepolitiinspektøren til stiften.dk.

Efter ansættelsen skal de nye medarbejdere på kursus i, hvordan man knalder fartglade bilister på en god og ordentlig måde.

174 kommentarer
Vis kommentarer