Politi bruger vandkanoner mod protester i Libanon

En demonstrant er dræbt og 20 såret under protest i Beirut. Affaldskrise er ved at blive til politisk krise

Sikkerhedsstyrker i Libanon tog søndag tåregas og vandkanoner i brug og skød varselsskud op i luften i et forsøg på at sprede demonstranter ved regeringshovedkvarteret i Beirut, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

En demonstrant er dræbt og 20 andre såret i forbindelse med protesterne i den libanesiske hovedstad, oplyser Røde Kors ifølge den arabiske satellitkanal al-Jazeera.

Libanesisk tv viser billeder af demonstranter, der kaster sten og fyrværkeri mod politiet.

De tusinder af demonstranter er rasende over, at regeringen ikke har formået at løse problemet med affald, der hober sig op i byens gader.

Krisen begyndte i sidste måned, da en overfyldt losseplads uden for Beirut blev lukket. Siden har problemet bredt sig til andre dele af landet.

Stanken af affald er blevet uudholdelig i de varme sommertemperaturer, og vrede indbyggere beskylder uduelige politikere og splittelse mellem partierne for at være skyld i problemet.

Aktivister fra en ny bevægelse, der kalder sig "Du Stinker!", har slået telte op på en plads i det centrale Beirut og lovet at blive på pladsen, så længe den "korrupte" regering er ved magten.

Lørdag skød politiet med gummikugler og brugte tåregas og vandkanoner mod de demonstranter, der protesterer mod Libanons "politiske dysfunktion". Over 30 mennesker blev såret under lørdagens protester.

Søndag morgen lovede premierminister Tammam Salam i en udtalelse på tv, at de ansvarlige for vold mod demonstranter vil blive stillet til ansvar, rapporterer tv-stationen al-Jazeera.

Hans tale blev af nogle demonstranter mødt med råb om, at "Folket ønsker regimets fald!" - et slagord, der blev brugt under de store oprør i andre arabiske lande i 2011.

Premierminister Salam siger, at der er hasteindkaldt til møde på torsdag, hvor regeringen vil forsøge at finde en løsning på problemet.

Han antyder samtidig i sin tale søndag, at han vil træde tilbage, hvis det ikke kan lade sig gøre at finde en løsning. I så fald er der slet ikke brug for en regering, siger han ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

4 kommentarer
Vis kommentarer