Politi i veganer-shitstorm efter dette morgenmads-billede

En gruppe politifolk lagde et billede af deres overdådige morgenmåltid på Twitter. Det tog en uventet drejning

Dette billede fik en del mere og anderledes opmærksomhed, end politiet bag kameraet havde forventet. Foto: North Wales Rural Crime Team
Dette billede fik en del mere og anderledes opmærksomhed, end politiet bag kameraet havde forventet. Foto: North Wales Rural Crime Team

Da betjente i den walisiske gruppe af betjente, der arbejder i North Wales Rural Crime Team for nylig lagde et billede op på deres Twitter-profil af deres morgenmad, havde de ikke forudset, hvordan det kunne lande dem i en regulær shitstorm.

Billedet var tænkt som en kampagne fra politigruppens side for at vise støtte lokale landmænd, og forestillede derfor en ’landlig morgenmad’ bestående af blandt andet pølser, æg og bacon. Det skriver Daily Post North Wales.

'Ret tankeløst'
North Wales Rural Crime Team har tidligere høstet stor ros for deres tilstedeværelse på de sociale medier, men denne gang blev deres indhold altså ikke modtaget, som de havde forventet. En kvinde, der opdagede billedet, begyndte straks at rase over, hvor stødende, hun mente, morgenmads-billedet kunne være.

’Som skatteyder ville jeg foretrække, at de var mere selektive, når de besvarer spørgsmål og måske ikke poste morgenmads-billeder, der støder vegatariske/veganske følgere – ret tankeløst, når man tænker på den jobtitel, de har’ raser Twitter-brugeren Diana.

Hendes tweet gav dog en smule bagslag, da landmanden Jono Dixon svarede med et forsvar for politigruppen.

’Vi som kødædere eller vegetarer dikterer ikke om deres foretrukne kost, så det er på tide, at de stopper med at trolle og tude over alles daglige måltider’, skriver landmanden.

Lederen af North Wales Rural Crime Team, Rob Taylor, har i kølvandet på billedet være ude og sige, at de fremover vil skrue ned for, hvor mange brugere på sociale medier, de går ind og svarer. Det har dog intet med veganer-tweetet at gøre, forsikrer han.

- Vi kan bare ikke besvare (alle forespørgsler) længere, da det er en kæmpestor forpligtelse, siger han.

Gruppen har dog efterfølgende lagt et lidt kækt tweet ud:

Kokken Laura Goodman fik dødstrusler, efter hun havde 'piftet en veganers måltid op'. Nu siger hun op.