Politi om 300 forsvundne flygtninge: Mange hjælper dem med at forsvinde

Politiet tror, at mange af dem er blevet hjulpet videre mod Sverige af private borgere

En del flygtninge og migranter forsøgte mandag at komme med tog ind til Københavns Hovedbanegård. 300 er imidlertid forsvundet, melder politiet.
Følg Samfund

Flere hundrede af de udlændinge, som siden søndag er kommet til Danmark som flygtninge eller migranter, er forsvundet sporløst fra de danske myndigheder.

Blandt de cirka 800 personer, som er kommet med færgen til Rødby på Lolland, er mange forsvundet.

Det konstaterer politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter at der kun er cirka 200 af migranterne, der tirsdag morgen fortsat er indkvarteret på en skole og i en sportshal i Rødby.

- Vi har fået forlydender om, at der har været flere private borgere, der har fragtet en del af udlændingene videre. Det er måske det, der er sket på trods af vores advarsler om, at det faktisk er ulovligt, siger Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anslår, at omkring 300 af de 800 er forsvundet.

Hos Københavns Politi oplyser vagtchef Kristian Aaskov, at politiet ikke holder ekstra kontrol ved Øresundsbroen for at stoppe biler, der ulovligt transporterer flygtninge og migranter til Sverige.

- Vi antager, at de kommer med tog hertil. Vi overvåger stationerne. Men vi har ingen mulighed for at overvåge Øresund. Så skal vi jo lave fuld kontrol, og det er noget Rigspolitiet bestemmer, siger han til Ritzau.

I Sønderjylland savner politiet ikke nogen af dem, som er kommet til landsdelen de seneste dage.

Cirka 250 personer er indkvarteret på en skole i Padborg, hvoraf over halvdelen har givet udtryk for, at de gerne vil videre til Sverige og dermed er blevet registreret.

- I løbet af natten har vi fået fat i yderligere 20 personer. 13 kom gående ved Padborg og syv ved Kruså. De befinder sig nu også på skolen i Padborg, siger Jan Lambertsen, vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, tirsdag morgen til Ritzau.

I alt er 30 personer asylansøgere fra kredsen sendt mod Center Sandholm i Birkerød.

Hos Fyns Politi er ingen af de 22 personer, der siden søndag er blevet tilbageholdt af politiet, forsvundet.

Siden søndag har politiet kendskab til cirka 1150 flygtninge, der er kommet til Danmark.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind