Politi om PostNord-boykot i Vollsmose: Det er borgerne, der har det her land

- Det er ikke enkeltpersoner, der skal bestemme hvem, der skal have lov til at køre ind, og hvem der ikke skal have lov, siger politiinspektør ved Fyns Politi, Lars Bræmhøj

En kvindelig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse var den 27. marts kørt til Vollsmose for at hente en kat, der var kommet til skade - men blev overfaldet. Nu kører de ikke ud til området mere (Video: TV2/Fyn)
Følg Samfund

Posten bliver igen delt ud i Odense-forstaden Vollsmose.

Det står klart efter et møde mellem Fyns Politi og ledelsen hos PostNord tirsdag morgen, fortæller politiinspektør Lars Bræmhøj.

PostNord besluttede ellers mandag på et kvartalsmøde at stoppe uddelingen af post til de knap 10.000 borgere, som bor i den indvandrertunge Vollsmose-bydel. Det skete ifølge postledelsen, fordi enkelte postbude havde følt sig truet eller generet, når de var på arbejde i kvarteret.

Men nu har politiet givet PostNord besked om, at der ikke er noget at frygte.

Black Army-advokat: Borgmesteren skylder en undskyldning

- Vi har lavet en aftale med PostNord om, at vi kan rekvireres. Budene vil ikke være under direkte politibeskyttelse (når de kører post ud - red.), men de har fået mulighed for i en periode nemmere at komme i kontakt med politiet, siger Lars Bræmhøj på et pressemøde tirsdag formiddag.

 

Fyns Politi fortæller, at der ikke er kommet nogen anmeldelse fra postbude, som har følt sig truet eller chikaneret. Men under mødet med PostNord-ledelsen har politiet fået besked om, at postbude i hvert fald i to tilfælde har haft ubehagelige oplevelser under postudbringning i Vollsmose.

- Ved den ene episode er der sket det, at en person har haft indbrud i sin bil og er blevet utryg ved det, siger Lars Bræmhøj.

Politiet og PostNord holdt tirsdag morgen møde. Foto: Per Rasmussen
Politiet og PostNord holdt tirsdag morgen møde. Foto: Per Rasmussen

- Ved den anden episode er en kvinde blevet taget i armen og har fået at vide, at hun skulle forlade stedet.

Send bistandshjælp med posten: Så stopper truslerne i Vollsmose

Politiet har gjort det klart over for PostNord, at de to isolerede tilfælde vil blive undersøgt. Også så det kan blive forsøgt at få slået fast, om de implicerede gerningsmænd har nogen tilknytning til bandemiljøet i kvarteret.

Men uanset hvad må ingen være i tvivl om, at det er borgerne, der har magten og ikke enkeltpersoner fra kriminelle miljøer, gør Lars Bræmhøj det klart.

- Uanset hvor man kommer fra, skal man kunne køre ind i et område uden nogen problemer. Det er borgerne, der har det her land. Det er ikke enkeltpersoner, der bestemmer, om nogen kan køre ind eller ikke kan køre ind.

Tirsdagens møde har ført til, at PostNord-ansatte nu har fået nemmere ved at komme i direkte kontakt med politiet, hvis de kommer ud for noget usædvanligt i Vollsmose. Foto: Jacøb Jørgensen
Tirsdagens møde har ført til, at PostNord-ansatte nu har fået nemmere ved at komme i direkte kontakt med politiet, hvis de kommer ud for noget usædvanligt i Vollsmose. Foto: Jacøb Jørgensen

Ekstra Bladet talte mandag med PostNords distributionschef Michael Frölich. Han gav udtryk for, at ansatte hos PostNord længe har haft udfordringer ved at køre med post i Vollsmose.

- Men her i løbet af de sidste uge har vi haft to konkrete tilfælde, der gør, at vi nu ikke ønsker at uddele post i området, sagde han.

Lesbisk par fanget i bandehelvede

- Der bliver råbt, at vi skal holde os væk fra området, og at de overvåger os, og ved hvornår vi kommer med posten. Og det har været meget rystende for vores medarbejdere, og derfor har vi valgt at tage denne beslutning, sagde Michael Frölich mandag aften.

Fyns Politi deltager onsdag morgen i et møde med PostNord-ansatte.

 

Vollsmose i Odense er et af Danmarks mest omstridte boligområder. Senest har chikane af en dyreambulance sat Vollsmose i et negativt lys. Samtidig har politiet øget beskyttelse af Odenses borgmester efter at medlemmer af banden Black Army har antastet politikeren på gaden.

Black Army har rødder i Vollsmose, der i en årrække har været på den såkaldte ghettoliste. Periodevis er Vollsmose plaget af utryghed og kriminalitet.

Men Vollsmose er også hjem for over 9000 mennesker, langt de fleste indvandrere eller efterkommere af indvandrere, som hovedsagligt stammer fra ikke-vestlige lande. Der tales mere end 80 forskellige sprog i bydelen, ifølge Vollsmose.dk.

Ekstra Bladet har i en periode i løbet af 2017 rapporteret indefra bydelen og talt med beboere om deres hverdag.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.