Politichef i USA går af efter raceuro

Demonstranter i den amerikanske by Ferguson har krævet politichef fyret. Nu går han, erfarer flere medier

Universitetsstuderende Zaniya Joe protesterer mod politivolden i Ferguson under en protest på Penn State Universitet. Foto: Nabil K. Mark, ZUMA Wire
Universitetsstuderende Zaniya Joe protesterer mod politivolden i Ferguson under en protest på Penn State Universitet. Foto: Nabil K. Mark, ZUMA Wire

I den amerikanske by Ferguson, som sidste år var scene for omfattende uroligheder, vil politichefen senere onsdag træde tilbage, erfarer medierne Fox News, CNN og USA Today.

I sidste uge afleverede det amerikanske justitsministerium en rapport om urolighederne i Ferguson, der var udløst af en politimands nedskydning af den sorte teenager Michael Brown sidste sommer.

Nøgne Anthony Hill blev dræbt i en forstad til Atlanta, Georgia, da en politibetjent skød ham to gange i brystet. (Foto: Screenshot fra WSBTV-video)) 112 - 10. mar. 2015 - kl. 17:21 Nyt politimord i USA: Dræber ubevæbnet nøgen mand

Fox citerer kilder i politistyrken, og de siger, at politichefen Tom Jackson ikke bliver presset ud eller fyret. CNN oplyser, at Tom Jackson indikerer, at han er villig til at træde af, men oplyser ikke tidspunkt.

Det har lige siden den 18-årige drengs død været et krav fra mange tusinde demonstranter, der mødte op i Ferguson, at politichefen skulle fyres.

Se også: Obama støtter beslutning om at rense Ferguson-betjent

Justitsministeriets rapport var stærkt kritisk over for politiet, der blev beskyldt for at tolerere en racistisk kultur i egne rækker.

Blandt andet blev politiet beskyldt for at udstede bøder i bunker til sorte for at sikre penge i den kommunale kasse og ikke for at håndhæve lov og orden.

Se også: Systematisk racisme: Ferguson Politi gik bevidst efter de 'unormale'

Det fremgik blandt andet af rapporten, at mange af politifolkene ikke kendte loven og heller ikke var interesseret i at følge den.

- Denne undersøgelse mødte et dybt polariseret samfund, et samfund hvor dyb mistillid og fjendtlighed ofte karakteriserede omgangen mellem politiet og områdets beboere, sagde den amerikanske justitsminister, Eric Holder, ved fremlæggelse af rapporten.

Se også: Politi-ansat fyret for racistiske e-mail i Ferguson

Tirsdag sagde den såkaldte city manager, den øverste embedsmand i Ferguson, sit job op i slipstrømmen på den kritiske rapport.

Rapporten har vakt stor opsigt i USA, fordi den peger på, at 50 år efter de amerikanske borgerrettighedslove, så er racisme fortsat dybt forankret i det amerikanske samfund.

Se også: Han skød Michael Brown - nu går han fri

Det er har endnu ikke været udmeldinger fra politiet i Ferguson.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere