Annonce:
Annonce:

Politidirektør lægger sig fladt ned efter mistillidserklæring

600 fynske betjente har onsdag erklæret mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. 'Jeg må kigge indad,' siger politidirektør

Politidirektør går ikke af trods 600 medarbejderes mistillidserklæring. Foto: Privatfoto
Politidirektør går ikke af trods 600 medarbejderes mistillidserklæring. Foto: Privatfoto
Annonce:
Følg Samfund

Fyns Politiforening har ikke længere tillid til deres politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Det oplyser foreningen onsdag over for Fyens Stiftstidende.

Mistillidserklæring sker, efter foreningens 600 medlemmer hverken har tiltro til politidirektøren eller hendes ledelsesstil, oplyser formand Steffen Daugaard osndag. Og derfor har foreningen nu opsagt samarbejdet med politidirektøren.

- Det skyldes hendes samarbejdsstil, hendes ledelsesstil. Hun har ikke nogen anerkendende tilgang til kollegerne og deres dygtighed, deres faglighed og deres virke. Der er for meget økonomitænkning og for lidt respekt for politigerningen, siger formanden til Fyens.dk.

600 fynske betjente afbryder samarbejde med chefen

Annonce:

Selvom politidirektøren anerkender, at der har været gnidninger i arbejdet, oplever hun ikke, at det har været andet end almindelige dagligdags-uenigheder. Hun blev derfor temmelig overrasket, da hun i morges fik nyheden om en mistillidserklæring.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Specielt fordi jeg synes, vi har nogle rigtig vigtige opgaver, og at vi i dagligdagen har et rigtig fint samarbejde, siger Kit Claudi Grøn-Iversen, da Ekstra Bladet taler med hende onsdag aften.

Ikke nok anerkendelse
Politiforbundet, der bakker op om Fyns Politiforening og politifolkene på Fyn, skriver i en pressemeddelelse, at de finder mistillidserklæringen fuldt forståelig efter at have fulgt udviklingen de seneste måneder. Her peger de bland andet på manglende inddragelse.

Annonce:

- Politiet på Fyn er i forvejen presset af afgivelser til bevogtning med mere, og når samarbejdsklimaet samtidig går fløjten, hele ledelsen - på nær politidirektøren - forlader kredsen, og en stor omorganisering finder sted uden medinddragelse, så er bægeret fyldt. Det er meget alvorligt og bør få konsekvenser, lyder det fra forbundsformand Claus Oxfeldt og næstformand Claus Hartmann i pressemeddelelsen.

Politidirektøren har endnu kun set skrivelsen bag mistillidserklæringen og er derfor ikke helt klar over, hvor problemerne ligger. Ikke desto mindre stiller hun sig uforstående over betjentenes kritik af, at hun ikke anerkender medarbejdernes arbejde tilstrækkeligt.

- Det har aldrig været min intention at tale noget som helst ned. Jeg synes, at jeg gentagende gange har anerkendt det rigtig gode arbejde, som alle 800 medarbejdere i Fyns Politi gør, men det afgørende er jo, hvordan det bliver hørt i den anden ende, siger hun.

Fynsk politichef får kritik for at hindre ytringsfrihed

'Vi skal videre'
Selvom problemerne ikke har været så store i Kit Claudi Grøn-Iversens optik som i hendes medarbejderes, beklager hun situationen og åbner samtidig op for at lytte til kritikken.

Annonce:

- Jeg må kigge indad og se, hvordan vi kommer bedst videre, og hvad jeg kan gøre for at fremme en god samarbejdssituation, siger hun.

Hvad kan du gøre?

- I første omgang har jeg indkaldt foreningen til et møde, så vi kan drøfte de kritikpunkter, som jeg lige nu kun har fra deres skrivelse. Og så må jeg jo lytte til, hvad de har og sige. For vi skal jo videre sammen, og vi har alle brug for, at vi har et konstruktivt samarbejde.

Bliver på posten
Når der tidligere har været været små-gnidninger i samarbejdet, er det ifølge politidirektøren ofte lykkedes at finde en løsning. Det er hun også sikker på vil ske denne gang, og derfor har hun ingen intentioner om at forlade posten.

- Jeg har ikke tænkt mig at gå af. Jeg har bestemt tænkt mig at lytte til foreningens kritikpunkter, og så er jeg helt overbevist om, at vi kan tale fornuftigt og konstruktivt om det og komme videre. Det skylder vi medarbejderne, siger hun.

Kit er ordensmagtens friske pust

Annonce:

Fortryder du noget af det, du har gjort, nu hvor du hører dine medarbejders reaktioner på det?

- Det jeg gør nu er, at jeg lytter til det, de kommer med. Og så må jeg jo kigge indad og se, om der er noget, jeg kunne have gjort anderledes. Det er jeg fuldstændig åben for.

Det løser sig
Justitsminister Søren Pind (V) står bag udpegelsen af politidirektørerne, og derfor er det også ham, der beslutter, om mistillidserklæringen skal have konsekvenser. Han er imidlertid af den overbevisning, at samarbejdet nok skal løse sig.

- Politidirektøren har tilkendegivet, at hun lytter til kritikken. Det er min forventning, at samarbejdet bringes tilbage på sporet igen, skriver han i en mail til Fyens.dk.

Kit Claudi Grøn-Iversen er den første politidirektør i Danmark, som ikke har baggrund i politiet. Hun har været ansat siden 1. september 2015.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: