Politiet advarer om vandmasser: Hent sandsække hos kommunen

Mange timers regn i Jylland har ført til oversvømmelser. I lavtliggende områder er vejene spærret

Se video fra oversvømmelserne i Holstebro (Video: Local Eyes)

Har du billeder af oversvømmelserne? Tip os på mail: 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (koster alm. takst)

Store mængder regn er lørdag og søndag faldet over Jylland. I Holstebro truer Storåen med at gå over sine bredder.

Se mere video hos Local Eyes.

- Brandinspektøren opfordrer til, at man henter sandsække hos kommunen, fortæller Henrik Nielsen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Storåen, der løber igennem midten af byen, forventes at gå over sine bredder søndag eftermiddag.

- Vi forventer, at vandstanden topper søndag aften, siger vagtchefen.

Også resten af politikredsen kæmper med oversvømmelser.

- Det er helt vildt, siger Henrik Nielsen.

- Vi har ikke tal på, hvor mange veje, der er oversvømmet. Men det er mange. Idomvej ude vest for Holstebro er for eksempel stort set skyllet væk, siger han.

Ifølge Nordjyske var strækninger på op mod 40 større og mindre veje oversvømmet natten mellem lørdag og søndag. Vandet sivede i de fleste tilfælde væk af sig selv, så alle strækninger var farbare tidligt søndag morgen.

Politiet har fået op mod 50 anmeldelser om oversvømmelser på vejene omkring Holstebro, Struer, Lemvig, Salling og Skive.

I området fra Ringkøbing og ind mod Skive, Silkeborg, Viborg, Struer og Herning har Falck fået 20-25 anmeldelser. Samme område blev ramt af stormen Gorm for en uge siden, så nogle af opkaldene drejer sig om tidligere skader, der skal afdækkes.

Færdselsuheld på grund af vand på vejene

Politiet har været ude til en række mindre færdselsuheld. Et par biler er kørt i grøften på grund af vand på vejene, men ingen personer er kommet noget til.

- Nogle forsøger at køre igennem, selv om vejene er afspærret, fordi vandpytterne er for dybe. Så stopper bilen midt i søen, siger Henrik Nielsen.

Det er hovedsageligt mindre veje i lavtliggende områder, der er blevet spærret. Oversvømmelserne har ikke ramt de store færdselsårer.

Ifølge DMI faldt der visse steder op mod 25 millimeter regn fra klokken 14 lørdag eftermiddag til først på natten søndag. Det var blandt andet tilfældet på Flyvestation Karup, hvor DMI har en officiel målestation.

Det er på et niveau, hvor DMI ifølge eget udsagn måske burde have overvejet at udsende et varsel, hvis meteorologerne ellers havde kunnet se det i prognoserne.

Varsler om farligt vejr indtil mandag

DMI advarer søndag eftermiddag mod, at stormen, man i England kalder Desmond, og nordmændene kalder Synne, stadig giver kraftig vind over et stort område.

Klokken 14 søndag varslede DMI stadig om vindstød af stormstyrke på 24-26 meter i sekundet i Jammerbugten, Thisted, Holstebro, Lemvig, Frederikshavn og Hjørring til klokken 1 natten til mandag. Det betyder, at tagsten kan blæse ned, store grene kan knække og at træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Der meldes også om forhøjet vandstand i den vestlige Limfjord til klokken 8 mandag morgen. Der forventes en vandstand mellem 1,4 og 1,7 meter over normalt. DMI fraråder, at folk rejser og opholder sig i truede kystområder.

Søndag aften skulle der stadig komme regn mod sydøst, men ellers klarer det op fra nordvest, lover DMI. Vinden aftager i løbet af natten til svag til frisk fra vest, men ved kysterne stadig hård vind eller kuling.

28 kommentarer
Vis kommentarer