Politiet advarer: Voldsom regn giver oversvømmelser

Det regner meget i store dele af landet onsdag morgen. Særligt én del af landet er hårdt ramt

Sådan ser vejrsituationen ud i jylland onsdag formiddag. Video: Ernst van Norde

Har du billeder eller video af dagens vejr? Så send det meget gerne i en sms til 1224 (alm. takst) eller i en mail til 1224@eb.dk.

I store dele af landet har turen til skole eller arbejde budt på en hård, østlig vind, og store mængder regn, som ikke just bidrager til at give et godt indtryk af det nye år.

Og særligt i det syd- og sønderjyske har regnvejret givet problemer, der er større end våde bukser og en ødelagt frisure.

Politiet melder nemlig om, at flere viadukter og lignende er blevet oversvømmet af de store vandmængder. Og problemerne har ramt så mange steder, at politiet ikke har resurser til at regulere trafikken væk fra alle oversvømmede områder, meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Vagtchefen oplyser til Ekstra Bladet, at der ikke er nogen, der er kommet galt af sted på grund af oversvømmelserne, men at de har fået en del meldinger fra borgere om oversvømmede viadukter. Politiet advarer dog for at forebygge, at nogen ender med at sidde fast i vandmængderne.

Kan give flere problemer
Ifølge DMI er der så småt lidt ophold på vej i regnvejret over det sydvestlige Jylland, mens resten af landet kan se frem til nedbør et godt stykke tid endnu.

- Der er faldet op til 15-20 millimeter nedbør på seks timer, men vi forventer, at regnen begynder at aftage i løbet af de næste par timer, siger Dan Nilsvad, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

- Men det kan sagtens være, at nedbøren kan give flere problemer længere mod nord i det jyske. Det er især i Jylland og på Fyn, at man stedvis kan få op til 20 millimeter, siger han.

Han fortæller, at nedbørsområdet bevæger sig mod nordøst. Det falder primært som regn, men nogen steder kan der også være noget hvidt i nedbøren.

- I centrale dele af landet kan nedbøren stedvis falde som slud eller tøsne. Men vi forventer, at det vil smelte, men det kan nogen steder lægge sig som sjap. Men når der er hvidt i nedbøren kan vejtemperaturen falde til omkring eller under frysepunktet, så man skal tage det roligt i trafikken, hvis der er kraftig nedbør og der er noget hvidt i, siger Dan Nilsvad.

Kulde på vej
Nedbøren ventes at aftage i løbet af dagen, så det onsdag aften kun er den nordlige del af landet, hvor der stadig falder regn.

I løbet af morgenen har der været en hård, østlig vind, der stedvis har været med kuling, men også vinden aftager i løbet af dagen, lyder det fra meteorologen.

Også torsdag kan byde på lidt ustadigt vejr med lidt regn, men hen imod weekenden kommer et højtryk ind over Danmark, som medfører mere stabilt vejr, som til gengæld betyder, at temperaturen især om natten bevæger sig et godt stykke ned under frysepunktet.