Politiet blandet ind i kyllinge-krisen: 'STOP venligst'

Mange KFC-restauranter i Storbritannien er lige nu lukket på grund af kyllinge-mangel. Det har udviklet sig til så stor en krise, at politiet er blevet indblandet

Kyllinge-krisen er opstået efter, fastfoodgiganten begyndte at bruge DHL som leverandør istedet for Bidvest (Video: Newsflare)

Det kan udløse stor panik, når ens foretrukne fastfood-restaurant pludselig løber tør for kylling og holder lukket midt på dagen.

450 KFC-restauranter er stadig lukkede som følge af mangel på kylling. Her en restaurant i det sydlige London. Foto: Ben Stansall/AFP Samfund KFC i kæmpe kyllinge-krise: Kan vare resten af ugen

Det fandt mange britere ud af, da fastfoodgiganten KFC pludselig var nødt til at lukke adskillige butikker landet over.

Hos nogle var panikken så stor, at de følte sig nødsaget til at kontakte politiet.

Politiet i London-bydelen Tower Hamlets havde tirsdag aften en besked til dem, der kontaktede dem om kyllingemanglen og skrev:

'Vær venlig ikke at kontakte os om KFC-krisen - det er ikke en sag for politiet, at dit foretrukne spisested ikke serverer den menu, du ønsker.'

I Whitefield i Manchester var politiet også ude med en hilsen til de kyllingesultne

'Til dem af jer der kontakter politiet om, at KFC er løbet tør for kylling ... STOP venligst.'

Fremskridt
Da krisen var på sit højeste, mandag, var kun cirka 150 ud af kædens 900 restauranter i Storbritannien åbne. Ved middagstid onsdag var antallet af åbne restauranter steget til 628.

Og det bliver ved med at gå den rigtige vej.

- Vi forventer, at antallet af lukninger vil falde de næste dage, mens vi får styr på leverancerne, siger KFC ifølge BBC i en pressemeddelelse.

KFC tilføjer, at nogle restauranter fortsat vil holde lukket ugen ud, mens andre vil være åbne, men med en reduceret menu og kortere åbningstid.

Ny leverandør
Kyllinge-krisen er opstået efter, fastfoodgiganten begyndte at bruge DHL som leverandør i stedet for Bidvest.

DHL har ikke oplyst andet end, at de oplever operationelle problemer, der har forsinket leverancerne.

27 kommentarer
Vis kommentarer