Politiet efter skole-razzia: - Det er skræmmende

De første tal er kommet ind efter mandagens razzia, og hos politiet er de ikke imponerede

Politiet fik nok at se til ved morgenens skole-razzia. Foto: Rådet for Sikker Trafik
Politiet fik nok at se til ved morgenens skole-razzia. Foto: Rådet for Sikker Trafik

De var ellers advaret på forhånd, bilisterne, men alligevel var der arbejde til politiet, da de var på færdselsrazzia ved flere af landets skoler mandag morgen.

- Hvis man sammenligner med sidste år, så ligger antallet af forseelser på nogenlunde det samme niveau, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til Ekstra Bladet.

- Det er for højt, det er der ingen tvivl om, og jeg synes, at det er utroligt, når nu vi laver så mange kampagner hele tiden – både om fart, lygter, seler og alting - at tingene ikke ændrer sig.

Kom med politiet på fartkontrol

Hos politiet mangler de stadig at få tal ind fra flere kredse, men indtil nu er det hovedsageligt forglemmelser med skilte, seler og lygter, der har voldt trafikanterne problemer.

Der har været 15 personer, der har kørt uden sele – af dem har de 12 været voksne og tre har været børn.

22 gange måtte politiet notere folk, der cyklede uden lys. Alle cykellygte forseelser foregik i Jylland.

- Det er vigtigt at pointere, at de 22 noterede alle er over 15 år gamle. Samtlige politikredse har meldt ind, at de har haft fat i mindreårige, der har kørt uden lys, men de kan ikke få bøder, siger Christian Berthelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det er cirka det samme antal forseelser, som de foregående gange, men hos politiet håber de, at der ikke kommer mere at lave resten af ugen. Foto: Helle Arensbak/POLFOTO
Det er cirka det samme antal forseelser, som de foregående gange, men hos politiet håber de, at der ikke kommer mere at lave resten af ugen. Foto: Helle Arensbak/POLFOTO

Dagens højdespringer indtil nu har dog været bilister, der ikke overholdt skiltning. Her har politiet haft fat i mere end 30 personer.

- Det er skræmmende, at så mange er fuldstændigt ligeglade med skiltningen. Skiltene er sat op omkring skoler for at sikre børnene – altså de der bryder lovens egne børn – det er bestemt ikke for at genere, siger politiassistenten.

- Det er skilte, der blandt andet forbyder indkørsel, men det betyder åbenbart ikke noget for en række forældre, der vil sætte deres børn af.

Plads til forbedring

Færdselspolitiet har fået en blandet modtagelse fra dagens ’kunder’, de fleste tog det bøden pænt, mens andre var ikke så forstående.

- Der har primært været problemer med de, der ikke overholdt skiltningen. De blev meget fortørnede og følte sig utroligt forurettede, siger politiassistenten fra det Nationale Færdselscenter.

Men der er mulighed for forbedring de næste dage, hvor politiet også står klar i morgen trafikken til at tage imod børn og voksne.

- Kampagnen for mere sikre veje og i særdeleshed for at forebygge, at børn og unge ikke kommer til skade i trafikken, fortsætter ugen ud, så jeg håber virkelig, at vi får mindre og mindre at lave de næste par dage, siger Christian Berthelsen.

- En ting er, at de voksne kører uden seler eller lygter, men jeg vil virkelig appellere til, at man som forælder sørger for, at ens barn er sikker i trafikken.