Politiet er klar til at rykke på sager om skattely

Skattekriminalitet er undergravende for sammenhængskraften i samfundet, fastslår Bagmandspolitiets chef

De danske skattemyndigheder er muligvis blevet snydt for millioner af kroner i forbindelse med oprettelsen af hundredvis af anonyme selskaber i Panama.

Fire dage efter et enormt læk af dokumenter fra advokatselskabet Mossack Fonseca i det mellemamerikanske land er det imidlertid fortsat uklart, om personer eller selskaber skal retsforfølges i Danmark.

Hos Bagmandspolitiet afviser statsadvokat Morten Niels Jakobsen at fortælle, om de lækkede dokumenter har givet anledning til efterforskning.

- Jeg hverken kan eller vil gå ind og kommentere de her konkrete sager. Mere generelt kan jeg sige, at vi af og til får anmeldelser - også af den her karakter, siger statsadvokaten.

Han henviser til, at efterforskning af sager om skattesnyd sædvanligvis sker på baggrund af henvendelser fra Skat.

- Udgangspunktet er, at det er Skat, der håndterer sagerne og vurderer, om der er grundlag for at rette henvendelse til politiet, siger statsadvokaten.

Onsdag er det endnu ikke lykkedes Ritzau at få oplyst, om Skat har fundet anledning til at kontakte politiet.

Hos Bagmandspolitiet forsikrer Morten Niels Jakobsen, at bekæmpelse af skattesnyd har meget høj prioritet.

- Jeg har siden min ansættelse i efteråret 2014 øget fokus på skatte- og afdragsområdet, fordi skattekriminalitet er undergravende for sammenhængskraften i vores samfund, siger han.

Det er fortsat småt med konkrete oplysninger om de danskere, der har været kunder hos Mossack Fonseca i Panama.

Men ifølge dagbladet Børsens oplysninger optræder den tidligere Navisionrigmand Erik Damgaard og investeringsarkitekten Mark Szigethy begge i den store lækagesag.

Det er også kommet frem, at både Nordea og Jyske Bank har brugt Mossack Fonseca til at oprette anonyme selskaber for deres velhavende kunder.

DR nævner desuden den danske forretningsmand Harry Rosenberg, der blandt andet har ejet stormagasinet Illum i København, som kunde hos Mossack Fonseca.

På samme måde skal de to tidligere landsholdsspillere i fodbold Marc Rieper og Brian Steen Nielsen have haft selskaber i Panama og Caribien, mens de var bosiddende og skattepligtige i Danmark.

5 kommentarer
Vis kommentarer