Politiet filmer uopmærksom, slingrende bilist: - Et syn vi møder alt for ofte

Politiet har i denne uge fokus på uopmærksomme bilister, og deler i den forbindelse foruroligende optagelser

Føreren sidder og leder efter ting i bilen, mens han har foden på speederen og kører ca. 65 km/t. Ifølge politiet ser man det alt for ofte.

Det er forbudt at betjene mobiltelefon under kørsel i Danmark, men der er mange andre ting man kan blive distraheret af bag rattet, og det oplever dansk politi alt for ofte.

I denne uge har ordensmagten landsdækkende færdselskontrol med særligt fokus på uopmærksomme bilister, og ifølge politiet er det langt fra kun mobil og GPS, der fjerner danskernes fokus fra vejen.

Dagdrømmeri, træthed og stress kan nemlig også fjerne fokus fra ens kørsel, oplyser politiet på deres Facebook-side, hvor man har delt optagelser af en bilist, der slingrer helt over i modkørende vognbane på grund af uopmærksomhed.

Se optagelserne over artiklen.

'Det viser sig at , at føreren sidder og leder efter ting i bilen, mens han har foden på speederen og kører ca. 65 km/t', skriver politiet på Facebook og oplyser, at det er 'et syn, vi møder alt for ofte på de danske veje'.

Der er god grund til at koncentrere sig om sin kørsel og intet andet, hvis man skal tro politiets tal. Ifølge dem har 354 personer i løbet af de sidste fem år mistet livet i trafikulykker på grund af uopmærksomhed hos dem selv eller andre.

Se flere optagelser af uopmærksomme danske bilister herunder:

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • du indstiller GPS eller radio
  • du samler ting op fra gulv eller handskerum
  • du spiser eller drikker
  • du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
  • du har tankerne et helt andet sted eller er stresset


Kilde: Rådet for Sikker Trafik

67 kommentarer
Vis kommentarer