Politiet gav op

 

De sangglade, fotograferende, svinebegejstrede KU’ere, der i 2001 chikanerede Frank Jensen, undgik en større politisag, bl.a. fordi ingen af de borgerlige unge ønskede at udpege, hvem der kastede med det grillede grisehoved.

Tre måneder efter episoden gik politimesteren i Slagelse, Alex Togo Jensen, til medierne og meddelte, at sagen mod KU’erne var opgivet.

Mai Mercado og otte andre slap således med en bøde for overtrædelse af politivedtægten, efter politiet forgæves havde forsøgt at finde frem til, hvem som stod bag placeringen af grisehovedet.

I dag fastholder Mai Mercado, at hun i hvert fald ikke tilbageholdt oplysninger over for politiet.

– Jeg fortalte, hvad jeg vidste, siger hun med henvisning den forklaring, hun afgav dagen efter chikanen.

KU-formænd hængt til tørre

Lukketheden blandt KU’erne betød endvidere, at der kun blev sat navne på nogle af deltagerne i chikanen, fordi ungdomspartiet internt var dybt splittet.

Konservativ Ungdom i Aalborg udsendte nemlig pludselig en pressemeddelelse, hvor de for at vaske hænder afslørede, at to tidligere KU-formænd havde deltaget i uroen.

– Vi har ikke fortrudt, at vi for at gøre pressemeddelelsen mere opsigtvækkende valgte at skrive, at de to tidligere landsformand også var indblandet, forklarede formanden for KU i Aalborg over for Fyens Stiftstidende.

0 kommentarer
Vis kommentarer