Politiet har sendt 25 udlændinge tilbage

Politiet på Sydsjælland har sigtet 10 personer for menneskesmugling og sendt 25 flygtninge ud af landet siden flygtningestrømmen for alvor kom til Danmark

Her ankom en gruppe flygtninge til Rødby i sidste uge. (Video: Per Rasmussen)

25 flygtninge er sendt ud af landet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, siden flygtningestrømmen meldte sin ankomst 6. september.

Sammenlagt er 32 anholdt med henblik på hjemsendelse, men de syv er endnu ikke sket, oplyser politiet. Desuden har politiet haft en del kontroller på Lolland-Falster.

- Alene i det forløbne døgn har politiet kontrolleret 50 køretøjer, hvoraf to kørte med udlændinge uden gyldig rejse-id. Det betyder, at to personer i løbet af det seneste døgn er blevet sigtet for menneskesmugling, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) afviste mandag, at Danmark skal indføre midlertidig grænsekontrol. Over 5800 flygtninge er ankommet til Danmark på en uge, og omkring 900 har søgt asyl.

Samfund - 15. sep. 2015 - kl. 11:44 Ungarn indfører undtagelsestilstand

Så mange er sigtet
Siden den 6. september har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i alt sigtet 10 personer for menneskesmugling. I samme periode har Sønderjyllands Politiet sigtet 9 personer.

- Vi har i den forløbne periode sigtet en række personer for menneskesmugling. Det er såvel udlændinge som herboende danskere, der er sigtet. Og det er stadig vigtigt at understrege, at der er ulovligt at fragte udlændinge uden gyldigt rejse-id ind eller gennem landet, siger politiinspektør Kim Kliver.

Se også: Tyskland vil skære EU-støtte til lande, der afviser flygtninge

Flygtning på bagsædet
En flygtning på bagsædet er derfor fortsat ulovligt, selvom flygtningen siden onsdag aften frit har kunnet køre med DSB rundt i landet, oplyser politiet.

En politipatrulje standsede torsdag klokken 16.45 en bil ved Slagelse. Her sad der to syriske mænd uden gyldig rejse-id samt tre danske mænd.

Flugt - 15. sep. 2015 - kl. 09:56 Kaos ved porten til Europa: Åbn porten! Åbn porten! Åbn porten!

De tre mænd på 30, 35 og 35 år er anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven for at have transporteret de to syrere.

- Syrernes sager er sendt til behandling i Udlændingestyrelsen med henblik på udsendelse af Danmark, skrev politiet.

Dansk politi fortsætter med at kontrollere visse tog, busser og biler ved grænsen, men en egentlig grænsekontrol er fortsat ikke sat i værk.

Se også: Regering i kovending: Vi tager alligevel 'en del' af de 160.000 flygtninge

- Vi fortsætter arbejdet med at normalisere vores kontrolindsats ved færgehavnene, og vi får stadig assistance fra andre politikredse, siger Kim Kliver.

117 kommentarer
Vis kommentarer