Politiet: Ingen oplysninger om flygtninge-tog

40.000 flygtninge kommer denne weekend til Tyskland, men dansk politi har ingen oplysninger om, at tog med mange flygtninge er på vej

De tyske myndigheder vurderer, at der alene denne weekend vil komme 40.000 flygtninge til Tyskland. De fleste rejser via München. (Foto: AP)
De tyske myndigheder vurderer, at der alene denne weekend vil komme 40.000 flygtninge til Tyskland. De fleste rejser via München. (Foto: AP)

Op til 40.000 flygtninge og migranter kommer ifølge den tyske regerings vurdering til at krydse Tysklands grænser i løbet af denne weekend.

Flere af de mange flygtninge må formodes at søge mod nord med tog, men hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser Johanne Høegh Langvad, at politiet ikke har oplysninger om, at der skulle være tog på vej mod Padborg.

- Vi har ingen informationer om, at der skulle være tog med mange flygtninge på vej, siger kommunikationsmedarbejder Johanne Høegh Langvad.

 

Siden onsdag er flygtninge rejst gennem Danmark uden at blive kontrolleret, fordi politiet ikke kunne følge med den store flygtningestrøm, men i går meddelte rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, at politiet ved den dansk-tyske grænse og i Rødby vil arbejde på at vende tilbage til den normale situation, hvor udlændinge som mistænkes for at være indrejst ulovligt vil få deres identitet kontrolleret.

Det vil dog næppe ske i dag, hvis presset på grænserne og modviljen hos flygtningene er for stor.

- Det vil bero på en konkret vurdering, om vi kan registrere dem, der kommer ind i landet. Vi har intet ønske om at udføre kontrollen med magtanvendelse, siger Johanne Høegh Langvad.

Hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi forventer Kim Kliver, at det øgede flygtninge-pres i Tyskland også vil betyde flere flygtninge i Rødby.

- Det er svært at forudsige, men vi reagerer konkret på de informationer, vi modtager, og det er klart, at oplysningerne fra Tyskland kan give anledning til et øget pres i Danmark, siger Kim Kliver.

I Rødby vil politiet forsøge at gennemføre kontroller, så længe ro og orden kan opretholdes.

- Vi har fået assistance fra andre politikredse, så vi vil kontrollere passagerer på forskellige tidspunkter, men det kommer helt an på den konkrete situation, og det vil være helt op til politilederen på stedet at vurdere, om kontrollen kan gennemføres, siger Kim Kliver.

Se også: Tyskerne gør klar til 40.000 udlændinge på en weekend

(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Flugt - 12. sep. 2015 - kl. 21:50 Kaos ved Ungarns grænse: Vrede flygtninge løber fra politiet

Mange af de tusindvis af flygtninge, der er strømmet ind i Tyskland de seneste dage, er kommet til München. Alene i løbet af lørdagen er antallet af flygtninge i den sydtyske storby øget med over 10.000.

- Vi ved ikke længere, hvad vi skal stille op med flygtningene, siger Dieter Reiter, der er borgmester i München, til AFP.

Han tilføjer, at de seneste dages udvikling bekymrer ham. Hvis andre tyske byer er med til bære byrden, vil det hjælpe til med at "undgå kaos", mener borgmesteren.

En talsmand for myndighederne oplyser, at byen har svært ved at finde indkvartering til de mange tilrejsende.

- München og Bayern kan ikke håndtere denne store udfordring på egen hånd, siger talsmanden ifølge AFP.

For at holde styr på situationen har Tyskland bedt 4000 soldater om at holde sig klar, hvis der bliver behov for ekstra indsats.

Tyskland er et populært land for flygtninge fra særligt Syrien, efter at tyskerne i august meddelte, at landet vil tage imod syriske asylansøgere - også selvom de på grund af Dublin-forordningen kunne sendes tilbage til det EU-land, hvor de først blev registreret.

Tilstrømningen af flygtninge og migranter til Europa vil fortsætte på det nuværende niveau til slutningen af oktober og vil først aftage i løbet af november, vurderede FN's flygtningeagentur, UNHCR, tidligere på ugen.

1 af 2 Syd- og Sønderjyllands Politi vil konkret vurdere, om flygtningene kan registreres, når de kommer ind i landet. (Foto: Anders Brohus)
2 af 2 De tyske myndigheder vurderer, at der alene denne weekend vil komme 40.000 flygtninge til Tyskland. De fleste rejser via München. (Foto: AP)
135 kommentarer
Vis kommentarer