Politiet om parkerings-trick med Tesla: - Det må man ikke!

Videoen er set mere end otte millioner gange

Se tricket, der gør parkering til en leg, her.
Følg Samfund

De fleste bilejere kender følelsen af tidsspild, når man flere gange i løbet af dagen bliver nødt til at forlade kontoret for at flytte bilen på grund af parkeringsregler.

Nu har en Tesla-ejer fra Janesville, Wisconsin i USA, delt et trick, som er gået viralt på Twitter. Han flytter ganske enkelt bilen med en særlig parkerings-teknologi helt uden at rejse sig fra sin kontorstol.

Du kan se videoen øverst i artiklen.

'Jeg vidste ikke hvornår, jeg skulle bruge denne funktion ... indtil i dag', skriver Shawn Kennedy på Twitter.

Ifølge det norske medie VG bruger den 45-årige mand den avancerede autopilot-funktion i sin Tesla til at flytte bilen via sin mobiltelefon. Videoen er set over otte millioner gange og har fået næsten 400.000 likes.

Siden videoen blev uploadet i slutningen af oktober, har andre Tesla-ejere delt erfaringer og videoer. En mand fra Tennessee har blandt andet delt en video, hvor et skelet sidder bag rattet i bilen, der kører frem.

Ulovligt i Danmark

Det lader dog ikke til, at tricket er udbredt i Danmark. Ifølge Teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune har deres p-vagter aldrig set eller hørt om tilfælde i Danmark endnu.

Og det er heller ikke lovligt at benytte sig af tricket i Danmark, fastslår Christian Berthelsen fra Rigspolitiets færdelsafdeling.

- Det må man ikke! Der skal være en fører i køretøjet i Danmark, medmindre man har en særlig tilladelse fra Trafikstyrelsen, siger han til Ekstra Bladet.

Derudover er tricket muligvis også en omgåelse af parkeringsreglerne, oplyser Teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, som dog ikke har erfaring med førerløse biler og derfor ikke har drøftet udfordringen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind