Politiet om voldsomt vejr: Vi er i højeste alarmberedskab

Man er i højeste alarmberedskab efter varslinger om voldsomt vejr og forhøjet vandstand, oplyser Fyns Politi

Det bliver 'farligt vejr' flere steder i landet. Foto: DMI
Det bliver 'farligt vejr' flere steder i landet. Foto: DMI

Den kraftige blæst tirsdag aften og onsdag vil skabe forhøjet vandstand flere steder i landet, og derfor følger de forskellige politikredse situationen tæt.

Hos Fyns Politi tager de situationen særdeles alvorligt.

- Vi har varslet det lokale beredskab, og vi er i højeste alarmberedskab, siger vagtchef hos Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen.

Ifølge DMIs varsel forventes vandstanden at stige mellem 1,3 og 1,8 meter over den normale højde.

I det sydlige Jylland forventer man, at situationen bliver mest kritisk onsdag aften med risiko for forhøjet vandstand i Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi handler normalt ikke på varsler, der er så langt fremme i tiden, men vi har forberedt os. Vi har holdt et møde i dag, men ellers er det først i morgen, det sker. Vi følger situationen, siger vagtchef Claus Skovgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi

Ekstra bemanding
Hos Beredskabsstyrelsen er man allerede i gang med at flytte folk til de områder, hvor man forventer, at situationen bliver værst.

- Vi kører vores pumper ned til Hedehusene på Sjælland og så til Haderslev. Vi har også sendt folk fra Thisted og Herning til de to områder, hvor de skal hjælpe med at lave mobile dæmninger, siger Beredskabsstyrelsens operative chef Lars Høg Schou.

Man har desuden valgt at flytte 18 mand fra Bornholm til Sjælland for at hjælpe til i morgen.

Den operative chef kan ikke sætte tal på hvor mange folk, der er på vagt onsdag, men alle får besked om, at de ikke skal forvente at få tidligt fri.

- Alle mand får i aften besked om, at de skal være på vagt i lang tid i morgen, siger Lars Høg Schou til Ekstra Bladet.

25.000 sandsække fyldes
I øjeblikket er Beredskabsstyrelsen i gang med at fylde sandsække syd for Haderslev.

- Vi er ved at fylde 25.000 sandsække ved Kelstrup Strand, oplyser Lars Høg Schou.

Hos Beredskabsstyrelsen ønsker man at undgå en situation, der ligner det, der skete tilbage i 2006.

- Vi oplevede i 2006, at der kom efterskvulp fra en storm, som skabte oversvømmelser i de indre danske farvande, siger Beredskabsstyrelsens operative chef, som forklarer, at flere områder i landet er udsatte, når vandstanden stiger.

- Der er risiko for, at der render vand ind rigtig mange steder. Der er ikke digesikring i de danske farvande, og det er ikke så tit, at vi får vand denne her vej fra. Der er havnebyer, hvor der kan komme vand ind, hvis vandet kommer over 1,40 og 1,60 meter, og nogle steder i Dragør render vandet ind, hvis vandstanden kommer op over 1,20 meter, fortæller Las Høg Schou.

I 2006 var vi i begyndelsen af november vidne til en stormflod, hvor vandstanden i de indre danske farvande i løbet af cirka 12 timer steg fra normalt niveau til rekordhøjde.

Beredskabsstyrelsen oplyser da også på Twitter, at de allerede nu forbereder sig med lænsepumper på Bornholm og i Nordjylland, ligesom flere politikredse melder, at de har beredskabet klar og på plads forud for det vilde vejr.

Den røde farve nedenfor viser, hvor der er risiko for 'meget farligt vejr':

Se også: DMI advarer om stærke stormstød: God ide at blive hjemme i aften

 

 

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere