Politiet opløser protest mod corona-restriktioner i Berlin

38.000 demonstranter overholdt ikke afstandskrav, hvilket fik politiet til at opløse protest

Politiet i Berlin valgte lørdag at opløse stor demonstration mod coronarestriktioner, da deltagerne ikke overholdt afstandskrav. Foto: Christian Mang/Reuters
Politiet i Berlin valgte lørdag at opløse stor demonstration mod coronarestriktioner, da deltagerne ikke overholdt afstandskrav. Foto: Christian Mang/Reuters

Politiet i den tyske hovedstad, Berlin, opløste lørdag eftermiddag en demonstration med omkring 38.000 deltagere mod restriktioner, der er indført for at bremse spredning af coronavirus. Demonstrationen blev opløst, få timer efter den blev indledt, fordi deltagerne ikke holdt afstand og ikke bar mundbind.

Protestaktionen i den tyske hovedstad fandt sted på et tidspunkt, hvor der er mange steder i Europa har været ytret utilfredshed med de restriktioner, som er indført mod pandemien.

Lignende aktioner fandt lørdag sted i London, Paris, København og andre storbyer.

I Berlin havde politiet ikke andre muligheder end at opløse demonstrationen, lød det i en erklæring på Twitter.

Demonstrationen forløb i det store og hele fredeligt. Men nogle demonstranter satte sig til modværge mod politiets omkring 3000 mand. Det førte til hårde gadekampe visse steder. Omkring 300 blev anholdt.

- Vi har kontaktet lederen af demonstrationen og oplyst ham om, at dette møde vil blive opløst, skrev politiet på Twitter.

Myndighederne i Berlin havde forsøgt at forbyde lørdagens protest - netop af frygt for, at deltagerne ikke ville overholde reglerne.

Forbuddet blev dog afvist af en forvaltningsdomstol i Berlin fredag aften. Dermed var der grønt lys til at gennemføre demonstrationen.

Politichefen i Berlin, Barbara Slowik, understregede allerede fredag, at politiet ville gribe ind 'meget hurtigt', hvis ikke deltagerne overholdt reglerne.

Flere af deltagerne stillede op med amerikanske, russiske og tyske flag, mens andre bar T-shirts med 'Q' – symbolet for bevægelsen Querdenken 711, som har sit udspring i Stuttgart. Querdenken betyder at tænke ud af boksen.

For fire uger siden deltog titusindvis af mennesker fra hele Tyskland i en lignende demonstration. Den blev også opløst, kort efter at den var begyndt, fordi der ikke blev holdt afstand. Blandt deltager var der både folk fra den ydre højre og venstrefløj.

1 af 2 Politiet i den tyske hovedstad, Berlin, opløste lørdag eftermiddag en stor demonstration mod restriktioner, der er indført for at bremse spredning af coronavirus. Demonstrationen blev poløst få timer efter den blev indledt, fordi deltagerne ikke holdt afstand og ikke bar mundbind. Foto: Christian Mang/Reuters
2 af 2 Politiet i Berlin valgte lørdag at opløse stor demonstration mod coronarestriktioner, da deltagerne ikke overholdt afstandskrav. Foto: Christian Mang/Reuters
20 kommentarer
Vis kommentarer