Annonce:
Annonce:

Politiet rejser sag mod Naturhistorisk Museum

Efterforskningen af museets dyrehold på Molslaboratoriets område ender med, at der bliver rejst tiltale for overtrædelse af dyrevelfærdsloven

Hoppen efter GPS-halsbåndet var blevet fjernet. Foto: Øxenholt Foto/
Hoppen efter GPS-halsbåndet var blevet fjernet. Foto: Øxenholt Foto/
Annonce:
Følg Samfund

Østjyllands Politi er færdige med at efterforske sagen mod Molslaboratoriet.

Det oplyser Bo Skaarup, museumsdirektør på Naturhistorisk Museum, til TV2 Østjylland.

Efter omfattende, anmeldte og uanmeldte, kontrolbesøg i perioden februar - maj 2021 har Østjyllands Politi afsluttet efterforskningen af museets dyrehold på Molslaboratoriets område i Mols Bjerge.

Politiet har efterforsket, hvorvidt Naturhistorisk Museum har overtrådt dyrevelfærdsloven - og ifølge Bo Skaarup er der i ét forhold rejst tiltale mod museet - nemlig sagen om den drægtige hoppe, hvis GPS-halsbånd havde sat sig på tværs.

Ud over det forhold er der 'ikke fremkommet oplysninger, der kan medføre overtrædelse af dyrevelfærdsloven' ifølge museet.

Annonce:

Bo Skaarup fortæller, at Naturhistorisk Museum nu vil tage stilling til, hvorvidt de er enige i Østjyllands Politis tiltale og henviser til, at Naturhistorisk Museum tidligere har været ude at beklage forløbet med hoppen.

- Vi er ikke nødvendigvis enige med politiet i tiltalen, men vi har erkendt, at der skete fejl i behandlingen af hoppen, siger Bo Skaarup til TV2 Østjylland.

I forhold til, at der ikke er rejst andre tiltaler end forholdet omkring hoppen, siger museumsdirektøren:

- Det glæder os, at politianmeldelserne af Naturhistorisk Museum nu er afsluttet, og at den mistanke, der har været kastet mod museet, nu kan få en ende.

Sagen om GPS-halsbåndet drejer sig om en på daværende tidspunkt drægtig hoppe, der for halvanden måned siden fik åbne sår af et GPS-halsbånd, der havde sat sig på tværs.

Efter massiv kritik var Molslaboratoriet på bagkant ude at beklage, at de selv besluttede - uden om dyrlægens anbefalinger - at lade hesten gå hen over weekenden uden at få fjernet halsbåndet.

Annonce:

- Et enkeltstående tilfælde med et forkertsiddende GPS-halsbånd, som naturligt nok har vakt bekymring for vores dyrs velfærd, bør ikke stå i vejen for en rigere dansk natur, siger Bo Skaarup i forbindelse med, at politiet har rejst sag mod Naturhistorisk Museum.

- Men vi skal naturligvis tage ved lære af, hvordan vi med helårsgræsning i indhegninger kan sikre både dyrevelfærd, forskning og biodiversitet - til gavn og glæde for dyrene, naturen og kommende generationers muligheder for at opleve en rig dansk natur.

TV2 Østjylland har forsøgt at komme i kontakt med Østjyllands Politis presseafdeling, men er via politiets vagtcentral blevet oplyst, at politiet ikke ønsker at kommentere sagen i dag. De forventer i stedet at udsende en pressemeddelelse i morgen torsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: