Politiet truer: Vi vil lukke områder

I flere dele af landet har politiet rejst skilte for at få folk til at undgå steder med mange mennesker

Politiet har noteret sig et stigende antal mennesker, der søger mod de samme solskinsrige områder i blandt andet København. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politiet har noteret sig et stigende antal mennesker, der søger mod de samme solskinsrige områder i blandt andet København. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Politikredse rundt i landet har udpeget særlige områder, hvor folk har tendens til at samle sig i solen. Her bliver der sat skilte op for at få folk til at sprede sig, og politiet vil holde ekstra øje med, om mange mennesker stimler sammen.

Det sker for at forhindre smitte med coronavirus.

- Vi kan lukke området. Mange små grupper kan hurtigt blive til én stor. Søg væk fra området, hvis det ikke er muligt at holde afstand til andre, står der på skiltene.

Det samme budskab er blevet delt på sociale medier af Rigspolitiet.

Kredsene har udpeget en række steder, som er samlet på en liste hos Rigspolitiet. Disse steder kan der blive nedlagt opholdsforbud.

Listen tæller i øjeblikket 23 byer, hvor der er et eller flere steder, man bør undgå, såfremt der er mange mennesker samlet.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har man rejst fire skilte i Herning- og Silkeborg-området.

Det har politiet gjort, siger politidirektør Helle Kyndesen, fordi man har observeret, at forårsvejret har lokket borgerne ud til solskinssteder rundt omkring.

Midt- og Vestjyllands Politi har ni gange måttet rejse sigtelse i coronarelaterede sager, oplyser kredsen, og langt de fleste overholder reglerne.

- Men der er nogle steder, hvor mange forsamles. Derfor vil vi gerne advare midt- og vestjyderne mod at give alt for meget slip på de gode takter og det store ansvar, der er udvist indtil nu.

- Vi er kommet så langt i bekæmpelsen af smittespredningen, at vi ikke må tabe det på gulvet, siger Helle Kyndesen.

Politiet har mulighed for at indføre opholdsforbud visse steder. Sker det, må man ikke slå sig ned i området, men kan godt passere igennem.

Rigspolitiet har det seneste døgn gentagne gange advaret mod at forsamles, selv om solen skinner.

Fredag er Kåre Mølbak, faglig direktør hos Statens Serum Institut, ude med den samme opsang: hold afstand og undgå områder med mange mennesker.

Alligevel har der steder som Islands Brygge og Amager Strandpark i København været billeder af mange mindre grupperinger siddende tæt på hinanden.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+