Politiets konfirmationssang går Danmark rundt

En dansk politikreds har skrevet en sang til de danske konfirmander. Nu er den gået viralt

Nordsjællands Politis hjemmeskrevede konfiirmationssang skal oplyse de unge om farerne, der lurer på Blå Mandag.
Nordsjællands Politis hjemmeskrevede konfiirmationssang skal oplyse de unge om farerne, der lurer på Blå Mandag.

Mangler du at få skrevet en sang til den konfirmation, du skal til lige om lidt?

Så har Nordsjællands Politi løsningen til dig, skriver de selv i et Facebook-opslag, der på lidt over et døgn er gået viralt.

Over 2600 Facebook-brugere har ’reageret’ på opslaget, hvor politikredsen i hele syv vers og i hvert fald delvist rimende, har skrevet en sang henvendt til de konfirmander, som snart begiver sig ud på mandagsløjer.

’Nu er det snart

At I skal ud på tur

Og fejre jer’s Blå Mandag


Tag og følg disse råd’, indledes sangen, som skal synges på melodien til Blue Monday af New Order.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Sangen, fortæller Henrik Suhr, der er pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, har de lagt op, fordi de gerne vil oplyse de unge og deres forældre om de farer, de kan udsættes for, når de går alene rundt blå mandag.

- Det er vores måde at bruge de sociale medier. Planen er at bruge humor og finde nogle skæve vinkler, for det åbner altså nogle døre, siger Henrik Suhr til Ekstra Bladet. Han fortæller, at der også er er en langt mere alvorlig grund til, at politiet gerne vil lave nogle opslag, som giver flere følgere på Facebook-siden:

- Der er helt klart en lumsk baggrund for det. Vi kan nemlig bruge de sociale medier til at underrette folk om alvorlige ting, så de kan læse det der i stedet for gennem medierne. Det er faktisk et meget vigtigt led i vores krisekommunikation, siger Henrik Suhr.

Nordsjællands Politi stod i år også bag en aprilsnar, som blev ’liket’ af over 11.000 på Facebook. Her påstod de, at de havde fået en såkaldt narkokat, som skulle arbejde sammen med kredsens trofaste politihunde.

Se hele Nordsjællands Politis virale konfirmationssang under artiklen.

Sidste efterår charmerede en dansk betjent hele verden, da et billede af ham, hvor han leger med en lille syrisk pige på motorvejen, gik ultraviralt.

10 kommentarer
Vis kommentarer