Annonce:
Annonce:

Politiets nummerplade-scanner på trapperne: Sådan knalder de dig

Politiet kan snart ved hjælp af kameraer på politibiler indhente informationer på biler, de møder i trafikken

Din nummerplade bliver snart scannet, når du kører nær politiets biler (Foto: Claus Bonnerup)
Din nummerplade bliver snart scannet, når du kører nær politiets biler (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Samfund

Skulle din bil have været til syn, eller har du glemt at betale forsikring på den? Så er det en god idé at få det bragt i orden, for snart får politiet et nyt redskab i jagten på bilister, som ikke har rent mel i posen.

Automatisk nummerpladegenkendelse, ANPG, hedder politiets nye våben, og det dækker over en teknik, som ved hjælp af kameraer indhenter data på biler, som er i nærheden af politibiler.

Kameraerne fotograferer nummerplader på biler i nærheden og kører så automatisk nummerpladen gennem en såkaldt "hot-liste", som patruljevognen er udstyret med.

FAKTA: Sådan fungerer politiets nummerpladegenkendelse

Det er en database, som afslører, hvis der er noget, som politiet skal være opmærksom på, og er der det, gør en alarm betjenten opmærksom på køretøjet.

Annonce:

Det kan for eksempel være, hvis bilen er efterlyst, ejeren af nummerpladen er efterlyst for en lovovertrædelse, nummerpladen er afmeldt eller meldt stjålet. Er der gevinst, kaldes det et "hit".

"Hit" opbevares i politiets database i op til to år.

Men alle de nummerplader, som ANPG ikke umiddelbart reagerer på, "no-hit", bliver også indsamlet, og når patruljevognen er tilbage på stationen, bliver alle "no-hit" uploadet til en database, hvor de sammen med nummerpladens gps-koordinater gemmes i op til 24 timer.

Ét kamera filmer lige frem, og et kamera filmer bagud. Hvert kamera består af to komponenter: Ét almindeligt kamera og et infrarødt kamera, som kan aflæse nummerpladerne, selv om lyset bliver reflekteret i dem.

It-nyhedssitet version2.dk har tidligere skrevet, at systemet har kapacitet til at registrere cirka 600.000 biler om dagen.

Politiet regner med at tage teknologien i brug i andet kvartal af 2016, og alle politikredse får teknologien. Hver politikreds får i første omgang installeret ANPG i et til seks køretøjer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: