Politiforbund advarer: Holland udvikler sig til narkostat

Det hollandske politi er underbemandede og mangler ressourcer. Derfor advarer landets politiforbund nu om, at landet er ved at udvikle sig til en narkostat

Det hollandske politi oplever i øjeblikket store problemer med bekæmpelsen af narko-relateret kriminalitet. Faktisk står det så slemt til, at den hollandske politiforening, NPB, i en ny rapport advarer om, at landet er ved at udvikle sig til en regulær narkostat. Det skriver Hollands nationale hollandske nyhedsmedie, NOS.

Den hollandske politiforenings rapport er lavet på baggrund af interviews med omkring 400 hollandske betjente, og det er deres besvarelser som fører til, at foreningen nu kommer med den alvorlige advarsel til de hollandske politikere.

Politiet mangler ressourcer
De adspurgte betjente fortæller blandt andet, at de på nuværende tidspunkt kun kan efterforske hver femte sag på grund af underbemanding og manglende ressourcer.

Politiforeningen anbefaler derfor også i rapporten, at der hurtigst muligt indsættes 2000 nye betjente, for at håndtere landets presserende udfordringer.

I torsdags døde en 15-årig dreng af MDMA og lørdag morgen blev to piger indlagt på intensiv efter at have taget stoffet. På den skattebetalte side netstof.dk giver unge hinanden gode råd om, hvor store mængder de skal tage, og hvordan det skal gøres. Foto: Hand Out/Ritzau Scanpix Sundhed Unge giver hinanden narko-råd på skattebetalt hjemmeside

Kan påvirke Danmark
Ifølge Europol spiller Holland en altafgørende rolle i produktionen af det euforiserende stof MDMA, der menes at have taget livet af to danskere i løbet af den seneste uge. Så sent som igår mistede en 32-årig mand livet efter at have taget det syntetiske stof.

Krimi 32-årig mand død: Har formentlig taget MDMA

Rapporten fra den hollandske politiforening peger blandt andet på, at de kriminelle grupperinger i landet bliver mere og mere organiserede, og at politiet ikke har de nødvendige ressourcer til at kunne bekæmpe smuglingen af de euforiserende stoffer, der i vid udstrækning bliver produceret inde for landets grænser.

29 kommentarer
Vis kommentarer