Politiforbundet vil have ny afstemning om Europol

Danmark ser ud til at ryge ud af Europol, og derfor skal der være ny afstemning, lyder det fra Claus Oxfeldt

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling
Følg Samfund

Det vil være en katastrofe for Danmark, hvis vi ikke fortsat kommer til at have et fuldgyldigt medlemskab af det europæiske politisamarbejde Europol, lyder det fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

Det siger han efter en melding fra EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, om, at Danmark ikke skal gøre sig forhåbninger om at kunne forhandle en parallelaftale om Europol på plads.

- Det ville være en katastrofe for Danmark, for vi har i den grad behov for et tæt internationalt politisamarbejde, siger han og fortsætter:

- Både i forhold til cybercrime, terror, grænseoverskridende kriminalitet og hele den her flygtninge- og immigrantsituation.

Timmermans talte tirsdag til Dansk Industris topmøde i København, hvor han bagefter sagde til TV2 News:

- Man kan ikke være halvt gravid. Enten er man gravid, eller også er man ikke. Hvis man stemmer sig ud af Europol, så er man ude. På grundlag af den juridiske situation ser jeg intet alternativ til det.

Claus Oxfeldt håber nu, at der vil komme en ny folkeafstemning om Danmarks medlemskab af Europol-samarbejdet.

- Jeg har en klar forventning om, at det nu får den konsekvens, at vi skal til en folkeafstemning om Europol, siger han og understreger, at partierne, der anbefalede et nej ved afstemningen sidste år, skal leve op til deres valgløfter:

- De sagde, at et nej ingen konsekvens ville få for Danmark og dansk politi, og at vi fortsat ville være medlem af Europol. Det tyder alt jo på, at vi ikke bliver ved med, hvis ikke vi laver en ny separat afstemning om Europol.

Folkeafstemningen, der blev afholdt 3. december sidste år, endte med et nej til at erstatte det danske EU-retsforbehold med en tilvalgsordning.

Det betyder, at Danmark ryger ud af Europol 1. maj 2017, med mindre det lykkes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at forhandle en dansk særaftale på plads.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.