Annonce:
Annonce:

Politiforbundets formand: Rystet over Scharf-bog

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, er stærkt kritisk overfor Scharfs nye bog

Claus Oxfeldt. Foto: Jakob Boserup
Claus Oxfeldt. Foto: Jakob Boserup
Annonce:
Følg Samfund

Der skulle gå præcist 1.039 dage før PET's tidligere skandale-chef Jakob Scharf igen havnede i fedtefadet.

3. december 2013 trak Jakob Scharf sig fra stillingen som chef for Politiets Efterretningstjeneste efter, at blandt andet Ekstra Bladet kunne afsløre adskillige sager om blandt andet elendig ledelsesstil og magtmisbrug (se nogle af forsiderne nederst i denne artikel), og nu tiltrækker han igen overskrifter, efter at der fredag er nedlagt fogedforbud mod en ny bog om hans syv år i PET.

Da Jakob Scharf trådte tilbage i starten af december 2013 indgik han len særdeles lukrativ lokumsaftale med Justitsministeriet om, at han kun ville forlade stillingen til et andet job mod, at han kunne fortsætte frem til 2016 på sin nuværende kontrakt til 1,1 mio. kroner om året.

Scharf beholder millionhyre

Annonce:

Herefter placerede Justitsministeriet ham i en kommitteret stilling hos Rigspolitiet, hvor han sad frem til januar 2015. Her meldte han ud, at han ville åbne sikkerhedsfirmaet Certa Intelligence & Security. I den forbindelse støvsugede den tidligere PET-chef samtidig Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste for ni ansatte.

Ingen pæne ord
Og nu er Scharf så i spotlyset igen efter sin bogudgivelse, og den får ikke pæne ord med på vejen af Politiforbundets formand Claus Oxfeldt. Han fulgte på tætteste hold de samarbejdsproblemer, Jakob Scharf skabte i PET. Problemer der siden blev bekræftet af en uvildig rapport fra konsulentfirmaet Cairos, der konkluderede, at den daværende ledelse med Scharf i spidsen var årsag til, at PET ikke fungerede optimalt. 

- Jeg er generelt rystet over, at der tilsyneladende bliver rullet så mange ting ud, som er meget meget tæt på kanten af en overtrædelse af tavhedspligten. 

PET-bogen: Her er dens forbudte hemmeligheder

Annonce:

- Jeg kan  også undre mig over, at hvis man ville tegne et nuanceret portræt af en mand, der jo var ophavsmand til hele PET-sagen og samarbejdsvanskelighederne i PET, at man ikke taler med mig eller de tillidsfolk, der var inddraget i sagen.  I stedet er  han nu åbenbart det helt store sandhedsvidne, som man holder mikrofonen for, siger Claus Oxfeldt.

Politiforbundets formand forstår heller ikke Jakob Scharfs lyst til at komme med en bog.

- Det er en mand, der tidligere har skoset tidligere PET ansatte og andre for at gå  ud med bøger for at tjene penge, og nu er han der selv. Jeg forstår det simpelthen ikke, siger han.      

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jacob Scharf. 

Jakob Scharf har tidligere trukket mange forsider på Ekstra Bladet. Her er nogle af dem:

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: