Politiformand savner præventivt politi i terrorpakke

Nyt terrorudspil er positivt, men det er vigtigt, at man ikke glemmer at styrke hele politiet, mener formand.

Claus Oxfeldt påpeger, at Danmarks politi er nødlidende på mange områder (Foto: Jakob Boserup)
Claus Oxfeldt påpeger, at Danmarks politi er nødlidende på mange områder (Foto: Jakob Boserup)

Det danske politi skal styrkes i den daglige kontakt med borgerne. Det mener formanden for politiforbundet, Claus Oxfeldt. Efter regeringens nye terrorudspil blev fremlagt torsdag fortæller han, at han generelt savner nogle mere forebyggende tiltag.

- Politiets borgernærhed i øjenhøjde er utrolig vigtig. Det kan for eksempel være betjente på skoler, i ungdomsklubber, på gående patrulje, cyklende patrulje og i patruljevogn, siger han til Ritzau.

Ifølge Claus Oxfeldt er det forebyggende politiarbejde dog ikke altid helt så interessant at tage fat på for politikerne.

Ifølge Jacob Mchangama skal Danmark være opmærksomme på, at man ikke ender i et misbrug af overvågningen, så vi ender som en situation med den amerikanske NSA-tjeneste og franske efterretningstjeneste (Foto: Nikolaj Svennevig) Samfund Jurist: Terrorpakke giver FE vidtgående beføjelser

- Hvis vi forhindrer en 14-årig i nogensinde at blive kriminel kan man jo ikke måle det nogen steder. Så på den måde er det svært at dokumentere effekten af den præventive indsats, siger han.

Efter weekendens angreb i København viste det sig, at der var problemer med at skaffe skudsikre veste til alle. Her mener Claus Oxfeldt også, at en ny ordning ville være passende.

- Jeg synes, tiden er moden til at danske politimænd udstyres med hver deres personlige vest. Det ville gøre det nemmere og give færre problemer. Så det giver god mening, siger han.

Samfund Ekspert: Regeringens antiterrorpakke er for defensiv

Claus Oxfeldt påpeger, at Danmarks politi er nødlidende på mange områder, og at det derfor er vigtigt at fokusere på, at politiet generelt skal styrkes og at det ikke kun er i den konkrete kamp mod terror, der skal sættes ind.

Generelt mener Claus Oxfeldt dog at regeringens nye udspil, der præsenterer 12 tiltag til at bekæmpe terror, på mange måder også er positivt.

- Jeg synes, at det er positivt på nogle vigtige punkter. Udspillet fokuserer på nogle nøgleområder, der er vigtige i forhold til terror. Men jeg synes også, at man skal tage det som det er: et terrorudspil, siger han.

Terror Nyt terrorvidne: Finn prøvede at stoppe terrorist

Ifølge ham kan det gå ud over politiet, når der er for meget fokus på at styrke PET, der, påpeger Claus Oxfeldt, er en del af politiet.

- PET er blevet udvidet mange gange, og når man styrker PET generelt, så går det ud over resten af dansk politi. Så bliver der færre betjente til borgerbetjening, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer