Politiker bortvist af Hizb ut-Tahrir: Jeg ville ikke lave ballade

Anders Stjernholm blev i første omgang lukket ind i Nørrebrohallen, men blev efterfølgende smidt ud igen

Søndag holder det kontroversielle parti Hizb ut-Tahrir deres årsmøde i Nørrebrohallen. I år går det under navnet 'Islam og Kalifatet - redningen til en verden i liberalismens krise'.

Men det er ikke alle, der er velkomne til møde. Jyllands Posten må som de andre år ikke deltage, men også en politiker er blevet smidt ud i år.

Komikeren Anders Stjernholm, der også er medlem af Alternativet og Ateistisk selskab, var mødt til Hizb ut-Tahrirs årlige konference, hvor han var kommet for at demonstrere.

Komiker vil kæmpe for at blive politiker

Demonstrationen var sat i værk af politikere og debatører, der ville demonstrere mod partiets budskaber ved at møde dem kærlighed og vise, hvor fantastisk Danmark er.

Mange af demonstranterne er mødt op med udklip af hjerter og godt humør.

- Jeg kom for at demonstrere med kærlighed. Og da det ligesom var overstået, fordi konferencen skulle til at starte – ville jeg gerne derind, siger Anders Stjernholm til Ekstra Bladet.

Johanne forsvarer islamist: Han har intet ulovligt gjort

I første omgang blev han lukket ind i hallen, men blev hurtigt smidt ud af en stor mand.

- Først blev jeg positivt overrasket, fordi jeg blev lukket ind med det samme. Jeg nåede at kigge lidt rundt i et par minutter, da der kom en dørmand og bad mig komme med.

- Da jeg flere gange havde spurgt, hvorfor jeg ikke måtte være derinde, sagde en anden dørmand, at jeg var kommet for at lave ballade, siger han.

Var du så kommet for at lave ballade?

- Jeg havde ikke tænkt mig at lave ballade eller stille spørgsmål. Jeg ville bare gerne se, hvordan sådan et møde foregår, siger Anders.

Anders er både kendt for at lave stand-up, være medlem af Alternativet og medlem af Ateistisk selskab.

- Jeg ved ikke, hvilken af mine titler de havde et problem med, men jeg kunne da godt tænke mig at få det at vide.

På årsmødet skal det blandt andet diskuteres, hvordan islam kan redde verden.