Politiker om Levakovic: Skal kulegraves

Medlem af økonomiudvalget i Københavns Kommune Jakob Næsager vil have skattemyndighederne, politiet og kommunne til at granske Levakovic-familien

Redigering: Signe Skov

Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation og medlem af Økonomiudvalget, mener, at familien Levakovic økonomi skal kulegraves.

Det sker efter Ekstra Bladets afsløringer af, at flere medlemmer har indlogeret sig i dyre lejligheder og samtidig praler med store biler og kontanter.

I denne ejendom med udsigt til vand bor Leonardo Levakovic, der i dag hedder Lorenzen, i en lejlighed til 15.100 kroner om måneden. FOTO: Aleksander Klug Samfund Levakovic-klanen flytter i luksuslejligheder

Jacob Næsager har tidligere i år spurgt ind til om, det er Københavns Kommune, der finansierer familiens høje huslejer.

– Det er der ikke noget, der tyder på, at det er finansieret gennem offentlige ydelser. Heller ikke boligstøtte. Så det er formentlig tale om indtægter ved siden af, som ikke er ’hvide’ og dermed ikke oplyst til myndighederne, siger han.

Jakob Næsager mener derfor politiet, kommune og skattemyndighederne bør gøre brug af det såkaldte Al Capone model mod familien. Det er et samarbejde, hvor man kan undersøge personer, der eksempelvis lever på en måde, der ikke harmonerer med, at de er på offentlig ydelse.

– Når de med ringe indtægter tilsyneladende har store kontantbeløb og dyre ure og biler, så må man undersøge pengestrømmene og se, hvordan det er finansieret.

– Familien har jo tydeligvis en livsstil, der bærer præg af penge, myndighederne ikke kender til, siger han.

Sigøjnerbossen Gimi poserer i sin lejlighed i Ørestaden. PRIVATFOTO
Sigøjnerbossen Gimi poserer i sin lejlighed i Ørestaden. PRIVATFOTO
 

Ekstra Bladet har spurgt Københavns Politi om, man har familiens økonomi i søgelyset:

- Københavns Politi kan ikke oplyse om eventuelle efterforskningsskridt mod enkeltpersoner, lyder svaret i en mail.

Hos Københavns Kommune kan man heller give konkrete oplysninger i sager om enkeltpersoner.

551 kommentarer
Vis kommentarer