Politiker presser på: Kastrer sex-forbrydere!

En amerikansk politiker i Oklahoma ønsker at indføre kemisk kastrering af sex-forbrydere. 'Svært at forestille sig, at det ikke vil virke ondskabsfuldt', siger modstander

Amerikansk politiker ønsker at tillade medicinsk kastrering. Foto: Shutterstock
Amerikansk politiker ønsker at tillade medicinsk kastrering. Foto: Shutterstock

Den republikansk politiker Rick West presser på for at gøre Oklahoma til en af de stater, der tillader en såkaldt kemisk kastrering som en mulig straf for særlige sex-forbrydelser.

Det skriver AP via Washington Post.

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil Oklahoma tilslutte sig mindst syv andre amerikanske stater, der tillader kemiske behandlinger, der reducerer mandlig testosteron.

Talsmanden for lovforslaget Rick West er overbevist om, at han kan få vedtaget en lov, der bakker op om 'bestræbelser på at forhindre sex-forbrydelser, særligt mod børn'.

- Da jeg bankede på døren hos en fyr under min valg-kampagne, sagde han: Jeg stemmer på dig, hvis du forsøger at få vedtaget den her lov.

Møder stor modstand
I Oklahoma er American Civil Liberties Union bekymret for forslaget.

- Det er svært at forestille sig, at det her ikke vil blive set på som enten ondskabsfuldt eller unormalt, siger talskvinden Allie Shin og tilføjer, at der endda er begrænset videnskabelig bevis for, at et lignende indgreb overhovedet har en effekt.

Frank Zimring, en juraprofessor fra University of California og ekspert i sex-forbrydelser, påpeger desuden, at lignende indgreb virker bedst, hvis gerningsmanden selv ønsker at ændre sin adfærd og frivilligt indvilliger i at tage medicinen.

Loven bliver sjældent brugt
Californien var den første stat, der vedtog et lignende lovforslag i 1996, mens Georgia, Florida, Louisiana, Montana, Oregon og Wisconsin, ifølge National Conference of State Legislatures, alle tillader indgreb i samme omfang.

Hvor mange gange at 'proceduren' er blevet anvendt, er usikkert, men det ser ud til at høre til sjældenhederne.

34 kommentarer
Vis kommentarer