Politiker raser: - Eklatant politisk makværk

Efter møde i Kulturministeriet er LA-leder ikke overbevist om, at DAB-udbuddet er foregået, som det skulle.

Det var en skuffet og vred Jørgen Ramskov, der mødte Ekstra Bladet få minutter efter medarbejderne på Radio24syv havde fået overbragt nyheden om, at de havde tabt dab-udbuddet. Video: Tariq Mikkel Khan.
Følg Samfund

Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, ønsker at lade en uvildig part vurdere, om forløbet omkring DAB-udbuddet er foregået på en korrekt måde.

Det siger han til Jyllands-Posten efter et møde i Kulturministeriet, hvor Folketingets partier har haft mulighed for at udspørge fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) og Radio- og tv-nævnet om forløbet.

- Man skal ikke lede efter fejl, der ikke er der, men jeg føler mig ikke overbevist om, at tingene er foregået, som de skulle, siger Alex Vanopslagh, som var den første til at forlade mødet.

Diskussionen har været ophidset, efter at Radio24syv tabte udbuddet om en ny DAB-kanal til den nye ungdomskanal Loud. Mange havde ellers anset DAB-udbuddet som Radio24syvs redning.

Liberal Alliance har også tidligere åbnet for at lade udbuddet gå om. Det samme har De Radikale.

Ekspert: 24syv-slagtning bryder EU-lov

Ifølge Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, som også har forladt mødet i Kulturministeriet, var de svar, hun fik på mødet, tilfredsstillende.

- Den vidner om, at der er et eklatant politisk makværk bag det her. Det er desværre voldsomt møntet på DF, som begyndte at detailregulere, hvordan man driver medievirksomhed i Danmark, siger hun til DR.

Pernille Vermund mener ikke, at det giver grundlag for, at udbuddet skal gå om.

For to uger siden kom det frem, at Radio- og tv-nævnet havde besluttet at lade Radio Loud vinde udbuddet af den nye dab-kanal for næsen af Radio24syv.

Ud over Radio24syv og Radio Loud havde også DK4 Radio budt ind på kanalen.

Populær vært hylder nationen!

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+