Politiker raser: Fyret direktør får 3,7 mio.

Klaus Lunding blev tirsdag fyret fra jobbet som hospitalsdirektør for Herlev og Gentofte Hospital. Han kan se frem til en stor pose penge i fratrædelse

Klaus Lunding kan grine hele vejen til banken efter fyringen som hospitaldirektør. Alt i alt får han 3.675.213 kroner som gyldent håndtryk. Foto: PR
Klaus Lunding kan grine hele vejen til banken efter fyringen som hospitaldirektør. Alt i alt får han 3.675.213 kroner som gyldent håndtryk. Foto: PR
Følg Samfund

Selvom Klaus Lunding har overskredet Herlev og Gentofte hospitals budget med 50 mio., kan han alligevel indkassere to år med fuld løn svarende til 3.675.213 kroner i alt.

Det oplyser Region Hovedstaden til Dagens Medicin,

Medlem af Regions Hovedstadens forretningsudvalg, Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti, er chokeret over Klaus Lundings lukrative ordning. Han siger til Ekstra Bladet, at han ikke var bekendt med det høje beløb:

- Jeg kender ikke til hans kontrakt. Den har vi i forretningsudvalget ikke set. Men det er i alles øjne et alt for stort beløb. Det kan virke modsatrettet, når budgetoverskridelsen løber op i den sum.

Klaus Lunding fratræder med udgangen af oktober og har en opsigelsesordning, der indbefatter 12 måneder med fuld løn samt en fratrædelsesgodtgørelse svarende til i alt 13 måneders løn.

Udmeldingen om Klaus Lundings fyring kom efter, at Region Hovedstadens forretningsudvalg tirsdag blev orienteret om store budgetoverskridelser på de to hospitaler, som Lunding har stået i spidsen for. En budgetoverskridelse svarende til 50 millioner.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den afgåede hospitalsdirektør, men han har ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Heller ikke regionsrådsformand Sophie Hæstorp har vendt tilbage.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+