Politiker river skulderen af led: Masseslagsmål i det tyrkiske parlament

En oppositionsleder fik revet skulderen af led, da et stort slagsmål mandag brød ud i det tyrkiske parlament

Se det vilde slagsmål fra det tyrkiske parlament her. (Video: AP)

Folkevalgte politikere i jakkesæt tævede mandag løs på hinanden i det tyrkiske parlament. Der fløj både knytnæver, vandflasker og spark gennem det tætpakkede lokale, da regeringspartiet AKP og det kurdervenlige HDP røg i totterne på hinanden.

Det var uenigheder over et forslag til en grundlovsændring, hvor man kan fratage medlemmer af parlamentet immunitet for retsforfølgelse, som startede slagsmålet. Præsident Recep Tayyip Erdogan og hans parti AKP har den seneste tid forsøgt at få prokurdiske politikere retsforfulgt for at støtte det kurdiske arbejderparti, PKK. Arbejderpartiet kæmper for et selvstændigt kurdisk styre i det sydøstlige Tyrkiet.

Flere kastede sig hen over bordene for at få ram på deres politiske modstandere. (Foto: Screengrab/AP)
Flere kastede sig hen over bordene for at få ram på deres politiske modstandere. (Foto: Screengrab/AP)

Skulderen af led
Omkring 20 var indblandet i det store slagsmål, hvor politikerne kom flyvende, hoppende, sparkende hen over bordene, og flere kom til skade. Værst gik det for oppositionsleder Idris Baluken fra det kurdervenlige HDP, som ifølge tyrkiske medier fik revet skulderen af led i kampens hede. Under slagsmålet råber flere af politikerne hånende af hinanden: 'Kom så, kom så!'.

(Foto: Screengrab/AP)
(Foto: Screengrab/AP)

Ikke første gang
Vi skal ikke mere end en uge tilbage for at finde de seneste uroligheder mellem netop disse to partier. Den 27. april var de i karambolage i forbindelse med forhandlinger om en EU-flygtningeaftale. Igen var det tyrkisk-kurdiske gnidninger, som startede slagsmålet.

Det blev fremprovokeret af HDP's Ferhat Encü i en kommentar, hvor han beskyldte tyrkiske efterretningstjenester for mord på civile og børn.

- Jeg husker, hvordan civilie på det seneste er blevet massakreret i  Silopi (sydøstlige Tyrkiet, red.) Jeg husker 34 personer, inklusiv børn, som blev brutalt bombet af tyrkiske kampfly i Roboski for fire år siden, sagde politikeren.

Han blev mødt at tilråb, som beskyldte ham for at være 'morder' og 'terrorist'. Du kan se en video af optøjerne her:

1 af 4 (Foto: Screengrab/AP)
2 af 4 (Foto: Screengrab/AP)
3 af 4 (Foto: Screengrab/AP)
4 af 4 (Foto: Screengrab/AP)
112 kommentarer
Vis kommentarer