Politikere rystet over hærværk på muslimsk gravplads

Det kunne være værre, mener driftslederen af gravpladsen i Brøndby vest for København

Se video fra den hærværksramte begravelsesplads. (Video: Camilia Soltani)

Mange politikere er fløjet til tasterne på de sociale medier Twitter og Facebook efter det kom frem, at den muslimske begravelsesplads i Brøndby vest for København sent i går aftes var blevet udsat for hærværk. 50 grave var raseret og gravsten og blomsterkrukker flækket og knækket.

Den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe var en af de første på tasterne, hvor hun på Facebook fordømte hærværket og skrev, at hun var rystet over betegnelsen 'drengestreger', som politiet kalder det.

Driftslederen af gravpladsen er dog ikke yderligere bekymret, selvom han ser med alvor på hærværket, fordi det ifølge ham krænker både de afdøde og deres pårørende.

- Det er i  sig selv alvorligt nok. Men jeg tror ikke, at ødelæggelserne har en politisk overskrift, eller at de skulle være udtryk for stigende modvilje mod muslimer generelt. Der er mere tale om drengestreger, tror jeg, og selv om hærværket ser voldsomt ud, så kunne det altså være værre, mener Majid Bouayadi, der lørdag morgen besøgte gravpladsen.

- Vi betragter det ikke som noget, der er rettet mod det muslimske miljø, det er der intet der indikerer på nogen måde. Det ligner drengestreger, hvor der er nogen, der er gået igennem derude og bare har væltet dem, siger Kim Madsen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, da Ekstra Bladet snakkede med ham tidligere.

Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten, kalder hærværket for så 'respektløst og hadefuldt, at det ikke er til at holde ud'.

- Uanset om det er kristne, jødiske eller muslimske grave der raseres, så er det fuldstændig uacceptabelt. Og det er ikke til at forstå, hvad der foregår oppe i hovederne, på de der står bag den slags hadefuld vandalisme. Ligesom det simpelthen ikke bør kunne forekomme i Danmark, at kvinder med tørklæde spyttes efter, eller at mænd med kalot chikaneres. Jeg håber naturligvis, at politiet får fat i gerningsmændene hurtigst muligt, skriver hun på sin facebookprofil.

249 kommentarer
Vis kommentarer