Politiklagemyndighed indleder sag mod betjent efter pokalfinale

Politibetjent brugte sin stav mod fodboldfan. Episoden skal nu undersøges nærmere

Dramaet eskalerede, da AaB-fansene nægtede at adlyde gentagne ordre om at sprede sig og finde de anviste pladser, og så blev ultra-fansene eskorteret ud, hvor det igen førte til uroligheder. Video/stills: Local Eyes/Lars Poulsen/Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Den Uafhængige Politiklagemyndighed indleder nu en sag mod en betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det oplyser kontorchef Claes Vestergaard fra politiklagemyndigheden til DR Syd. Ved pokalfinalen i fodbold, der blev spillet i Esbjerg den 1. juli mellem Sønderjyske og AaB, brugte en betjent sin politistav mod en AaB-fan. Hændelsen skete uden for byens fodboldstadion.

Og det glæder AaB-fan Rasmus Trenskow, at der bliver indledt en sag mod betjenten.

- Det er en god ting, at de går ind og kigger på sagen. Ligesom alle andre til den kamp, der skal tage ansvar for deres handlinger, er det meget godt, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed får kigget på, om han overtrådte sin beføjelser.

AaB Support Club mener ikke, at politiet agerede hensigtsmæssig ved tilbageholdelsen af de mange AaB-fans. Foto: Lars Poulsen
AaB Support Club mener ikke, at politiet agerede hensigtsmæssig ved tilbageholdelsen af de mange AaB-fans. Foto: Lars Poulsen

Sagen bliver indledt som en adfærdsklagesag, hvor de involverede betjente og eventuelle vidner skal afhøres. Adfærdsklagesager bliver blandt andet brugt, når politiet ikke decideret overskrider straffeloven.

Det fortæller politiforsker ved Professionshøjskolen Metropol, Adam Diderichsen. Han siger, at sagen kan ende med en påtale til betjenten.

- Det afhænger helt af, hvor groft det er. Det vil i mange tilfælde ende med en påtale, men det vil afhænge af vurderingen af sagens karakter og grovhed.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til DR Syd, at betjenten vil fortsætte i sit arbejde, mens sagen står på. Den forventes at tage nogle måneder.

Rasende på politiet

På hospitalet: Skader overalt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde