Politikvinde fyret for at bruge racistiske ord mens hun ventede på en pizza

De racistiske bemærkninger faldt i forbindelse med en bytur med nogle kolleger, hvor den kvindelige betjent også var beruset

(Foto: Privatbillede)
(Foto: Privatbillede)
Følg Samfund

En kvindelig politibetjent er blevet fyret, efter at det ved en disciplinær høring blev fastlagt, at hun havde brugt racistiske udtryk i forbindelse med en tur i byen sammen med nogle kolleger.

Den kvindelige betjent Katie Barratt fra Northumbria Politi i England havde ifølge høringen brugt nedsættende ord om personalet i en pizza-restaurant i Newcastle, mens hun var beruset. De racistiske bemærkninger blev udtrykt til hendes kolleger og kunne ikke høres af personalet.

Det skriver flere medier heriblandt BBC, Independent og Metro

I første omgang blev hun under høringen beskyldt for at have udtrykt racistiske bemærkninger omkring personalet ved at have sagt blandt andet 'fucking nigger' og 'fucking paki'. Det benægtede Katie Barratt imidlertid. Det blev også påstået, at Katie Barratt havde brugt ordet 'paki' hele seks gange. Barratt accepterede delvist denne påstand, men forklarede, at hun kun havde brugt udtrykket to gange.

Blev anmeldt af kollega
Det var en af de andre tilstedeværende betjente under byturen, der til ledende politifolk havde anmeldt Katie Barratts racistiske bemærkninger. Og herefter blev der sat en undersøgelse i gang.

Efter fyringen af Katie Barratt udtalte den ledende politikommissær Sav Patsalos følgende omkring sagen:

- Den sprogbrug, der er blevet benyttet af Katie Barratt, er fuldstændig uacceptabel. Jeg vil gøre det absolut klart, at der ikke er plads til den slags sprogbrug eller andre former for racistisk opførsel hos politiet i Northumbria.

- Det her blev hørt af en kollega, der helt rigtigt stod frem og anmeldte bemærkningerne. Det reflekterer kulturen her hos os, hvor folk har tilliden til at stå frem og udfordre uacceptabel opførsel.

   

 

 

 

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.