Politistationer opruster sikkerhed efter drab på betjent

 

Trygheden og sikkerheden for betjente har fået et løft ved politistationer på den københavnske vestegn. Eksempelvis med bedre belysning af parkeringspladser og flere videokameraer til overvågning. Det skriver Avisen.dk.

Det er sket i kølvandet på, at politiassistent og hundefører Jesper Jul blev skudt i hovedet 6. december forrige år ved politigården i Albertslund. Jesper Jul døde dagen efter, og en 26-årig mand er netop blevet tiltalt for drab.

Siden drabet er der sket en del ændringer ved politigården i Albertslund samt politistationerne i Rødovre og Høje Taastrup vest for København. Det oplyser politiassistent Jørgen Jensen, som er formand for Vestegnens Politiforening, til Avisen.dk.

- Ved politigården i Albertslund er der sat ekstra videoovervågning op, så betjentene kan få bedre overblik over området, før de forlader politigården. Der er også sat flere spejle op, så man bedre kan se, om der er nogle rundt om hjørner ved politigården, fortæller Jørgen Jensen til Avisen.dk.

43-årige hundefører Jesper Jul blev dræbt i tjenesten tirsdag. Privatfoto. Krimi Dræbt politimands far: Jeg byttede gerne for Jesper

Han oplyser også, at der er kommet mere lys på parkeringspladsen ved politigården i Albertslund, så betjente og andre ansatte bedre kan se, hvad der foregår, når det er mørkt.

- Vi har været i en god dialog med ledelsen på politigården om, hvad vi med små og enkelte midler kunne gøre for at skærpe sikkerheden efter drabet på Jesper Jul, fortæller Jørgen Jensen.

En aktindsigt fra Arbejdstilsynet viser, at tilsynet også er optaget af, om der efter drabet kan gøres noget for at øge betjentes sikkerhed.

Arbejdstilsynet var på besøg på Albertslund Politigård 9. januar i år, hvor man ifølge et notat "foretog en vurdering af virksomhedens forebyggelse og håndtering af ulykken". Konklusionen efter besøget var, at Arbejdstilsynet ikke ville "foretage sig yderligere i sagen".

For få uger siden kom Skat med en afgørelse, der sikrede fremtiden for Jesper Juls efterladte familie. Læs mere om det her.

Jesper med hunden Basse. Privatfoto Krimi Vennerne: Sådan sagde vi farvel til Jesper

Det er ikke kun vest for København, men også nord for, at der bliver tænkt i bedre beskyttelse af betjente, som er på vej til og fra stationer. Det fortæller Lars Jensen, som er formand for Nordsjællands Politiforening.

- Drabet på Jesper Jul var virkelig et ’wake up call’ for os. Efterfølgende har vi været i dialog med ledelsen rundt omkring på politistationerne og set på, hvad man kan gøre.  Indtil videre er der dog ikke blevet sat noget konkret i værk for at skærpe sikkerheden, siger Lars Jensen.

Stabschef hos Nordsjællands Politi, Mogens Hendriksen, bekræfter, at der via hoved-arbejdsmiljø-udvalget er og har været dialog efter drabet på Jesper Jul.

- Vi har sammen med repræsentanter for medarbejderne været rundt på politistationerne i Helsingør, Frederikssund, Hillerød og Gentofte samt en særlig enhed på udlændinge-området for at se på, hvad der kan gøres for at højne sikkerheden og gøre den ensartet, siger Mogens Hendriksen.

1 kommentar
Vis kommentarer