Polsk arbejder truet med tæskehold af tidligere chef

Voldsdømt byggeboss truer tidligere medarbejder i telefonsamtale

Daniel Cwikla blev truet af sin tidligere chef. (Foto: 3F)
Daniel Cwikla blev truet af sin tidligere chef. (Foto: 3F)

Den 35-årige tømrer Daniel Cwikla modtog i slutningen i august en meget ubehagelig telefonsamtale. Hans tidligere chef - den voldsdømte Marcin Bojko ringede med følgende trussel:

- Du (vil) snart få besøg derhjemme. Og tro mig. Efter dette besøg vi du både skide og pisse gennem et rør', lød det. Daniel Cwikla optog samtalen, som er kulminationen på en længere konflikt mellem de to, skriver 3F.

Daniel Cwikla er far til fem og bosat i Danmark. I følge 3 F arbejdede han for Marcin Bojko i et halvt år i firmaet '60 90 90 45 Renovering'. Daniel Cwikla mente, at han blev snydt, fordi han kun fik 85 kroner i timen, og sagde derfor op. Da Marcin Bojko ikke ville udbetale den sidste del af hans løn og tilbageholdt hans værktøj, skrev han på en polsk hjemmeside og advarede andre mod at arbejde for byggebossen.

- Jeg ville advare folk mod ham. Jeg føler mig dum, at han kunne narre mig til at arbejde for så lidt, så han kunne tjene godt på mit arbejde, forklarer han til 3F. Kort tid efter blev han ringet op af Marcin Bojko, der truede ham til at fjerne indlægget.

- Jeg er ikke bange for ham, men min kone siger, at jeg skal tænke på vores børn. Hun er bange på mine vegne, fordi han er en farlig mand, fortæller Daniel Cwikla.

Afviser trusler
Marcin Bojko siger til Ekstra Bladet - efter denne citathistorie er publiceret - at Daniel Cwikly ikke var ansat, men var underleverandør. 

Marcin Bojko afviser, at have truet ham og mener, at Daniel Cwikla har manipuleret med lydoptagelserne.

- Han skriver ting om mig på internettet og tuder som en lille kælling. Og nu går han til politiet og laver alle mulige historier om det. Hvilken person er det? Jeg har hjulpet ham, siger Marcin Bojko, der i dag har etableret sit eget byggefirma.

Se også: Dømt: Chef tævede polske ansatte

Det er ikke første gang, Marcin Bojko har optrådt voldsomt overfor sine ansatte. Sidste år, mens han var byggeleder hos det danske firma Renovea, blev han idømt fem måneders fængsel for at have gennembanket to ansatte med jernrør og køller. Sammen med to venner brød han en nat ind hos de polske byggearbejdere og tæskede dem, efter de havde klaget over, at de ikke fik løn som aftalt.

Efterforskning i gang
Politiet bekræfter, at de sætter gang i en efterforskning af sagen. Politikommissær Kurt G. Nielsen vil ikke kommentere den konkrete sag, men siger generelt om trusler:

- Når vi får en anmeldelse af trusler om vold, er det første vi gør at afhøre de involverede parter, oplyser Knud G. Nielsen fra Slagelse lokalpoliti til 3F.

49 kommentarer
Vis kommentarer