Polsk uvejr på afveje: Slipper billigt fra monster-regnvejr

Selvom det bliver kedeligt vejr på Bornholm fredag, er det ikke så slemt som første antaget

Torsdagens vejr oversvømmede flere veje. Denne video er optaget ved Lindevang Station på Frederiksberg (Læservideo)

Årets folkemøde på Bornholm har været præget af, at der i bogstaveligste forstand har hængt en tung sky over øen, som især fredag har tegnet til at blive særdeles regnfuld.

Men hvor det for blot få dage siden så ud til, at Folkemødet nærmest skulle blive ramt af en sand syndflod, ender det ikke helt så galt som først antaget, fortæller DMI.

- Det nye er, at det polske lavtryk, som kører mod nord, det går en lille smule østligere, så det betyder, at det ikke bliver helt så voldsom regn, fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

LÆSERFOTO Krimi Flere personer reddet ud af oversvømmet bil

DMI har fortsat varsel om kraftig regn på Bornholm, og Frank Nielsen tøver med at fjerne varslet, men han understreger, at det under alle omstændigheder kommer til at regne mindre end de 40 millimeter, der på et tidspunkt var udsigt til.

- Det kan godt være, at det er et interval på 10-30 millimeter, hvor der måske kommer 10-15 millimeter i Allinge-området (hvor Folkemødet bliver afholdt, red.), mens der måske kommer omkring 20-25 millimeter på den sydlige del af Bornholm, siger han.

- Men godt bliver det jo ikke, for det bliver mere et vejr, der minder om efterår, for det blæser op og det regner, og vinden går lige på i Allinge, så det bliver ikke nogen spændende dag. Det bliver til at håndtere, men det bliver ikke godt vejr, siger Frank Nielsen.

Han fortæller at regnvejret begynder ved 8-9 tiden, og at det fortsætter det meste af dagen.

- Det står på indtil klokken 18, så det er nærmest en heldagsforestilling. Det bliver lidt bedre i aften, siger han.

Vildt ser det ud. Her ved Kiwis parkeringsplads i Hobro (Læserfoto) Samfund Skybrud fører til voldsomme oversvømmelser: 'Jeg har aldrig set noget lignende'

Northside i tørvejr
Bornholm er dog ikke det eneste sted i landet, hvor der foregår et stort udendørs arrangement. Således er det fredag aften, at Northside Festival starter i Aarhus.

Og her kan gæsterne se frem til lidt bedre vejr end på Bornholm.

- Der er en risiko for en eftermiddagsbyge. Risikoen er ikke så stor, men man kan være uheldig, der kommer en byge. Men ellers bliver det stort set tørvejr. Og lørdag og søndag ser det også tørt ud med omkring 18-20 grader og lidt blandet sol og skyer. Så som festival-vejr er det vel okay, selvom det godt kunne være varmere, siger Frank Nielsen.

I resten af landet kan i løbet af fredagen komme lidt spredte byger, måske med torden, fortæller meteorologen.

5 kommentarer
Vis kommentarer