Annonce:
Annonce:

Ponyføl fundet ædt: 'Hvad pokker har gjort det'?

Benny Kristensen fra Østerild i Nordjylland undrer sig lige så meget som sin svigerfar, der tirsdag morgen fandt et føl i sin hestefold, som var blevet spist

Det var et ubehageligt syn, der mødte Benny Kristensens svigerforældre. De tog føllet med ind i en lade, hvor det nu er lagt i fryseren til videre undersøgelse. Privatfoto
Det var et ubehageligt syn, der mødte Benny Kristensens svigerforældre. De tog føllet med ind i en lade, hvor det nu er lagt i fryseren til videre undersøgelse. Privatfoto
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Et ponyføl er tirsdag morgen fundet delvist ædt i en hestefold ved Klitmøller i Thy.

Og nu undrer folk på egnen sig.

Det fortæller Benny Kristensen, Østerild, til Ekstra Bladet.

Det er hans svigerforældre, som ejer føllet og de øvrige heste, som går omkring i folden. Og han var derfor også hurtig til at lave et opslag på sin Facebook-side om det usædvanlige fund, da han blev orienteret af dem.

For hvad er der dog sket med føllet? Er det en ræv, en hund eller måske en ulv, der har været på spil.

Beskyldt for iscenesættelse
Meningerne er delte. Benny Kristensen har siden valgt at fjerne sit opslag, fordi han er blevet truet af folk fra flere egne af landet, fortæller han til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg er blevet beskyldt for at sætte det hele i scene. Nogen hævder, at det hele handler om, at jeg ikke vil have, at der skal være ulve i Danmark. Men det mener jeg jo slet ikke. Jeg mener, der skal være plads til alle, siger Benny Kristensen til Ekstra Bladet.

- Jeg er bleven beskyldt for alt muligt. Jeg er virkelig rystet. Og det har overhovedet ikke noget på sig, siger Benny Kristensen videre.

Historien er også blevet bragt i lokale medier. Blandt andet TV Midtvest og i Nordjyske Medier. Alt, som Benny Kristensen og familien i Klitmøller bare ønsker, er at få svar på, hvad der er blevet føllets skæbne.

Benny Kristensen er uddannet slagter og har også jagttegn og mener derfor at have en smule forstand på dyrelivet på egnen. Han fortæller, at hans svigerfar så føllet springe rundt mandag eftermiddag. Der var intet usædvanligt. Med i folden er også hoppen til føllet og nogle andre heste.

Annonce:

Ræv eller ulv?
Tirsdag morgen findes føllet dødt og delvist spist. Benny Kristensen fortæller, at det er muligt, at føllet er dødt af sig selv ved måske at være blevet sparket af en af de andre heste, og at det siden er blevet spist af en ræv.

Men han hælder altså til at tro, at en ulv har været på besøg i folden.

Familien har også haft besøg af en vildtkonsulent. Konsulenten mener, at det er en ræv, der har spist af føllet. Men det tror Benny Kristensen ikke på, medmindre altså at føllet har været dødt først.

- Vi er nogenlunde enige om, at en ræv ikke ville få lov til at komme i nærheden af føllet, når hoppen også er der, siger han.

Nu har Benny Kristensens svigerfamilie bedt om at få lavet en dna-analyse. Føllet er lagt i en fryser. En konsulent ankommer fredag og udtager en prøve.

- Vi er fuldstændig ligeglade med, hvad det er. Bare vi finder ud af det.

Annonce:

Benny Kristensens svigerfamilie har haft heste i 40 år. Og bortset fra en episode for et par år siden, hvor et lamaføl forsvandt under mystiske omstændigheder og aldrig dukkede op igen, har der ikke sket noget usædvanligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: