Annonce:
Annonce:

Populær jysk kæde i rengøringssvipsere

To afdelinger af populær jysk bagerkæde har indkasseret to sure smileys og bøder for 15.000 kroner. 12 dage senere var forholdene dog bragt i orden igen

Annonce:
Følg Samfund

En større aktion i Esbjerg-området gav 15. marts pote for Fødevarestyrelsen.

Den populære Guldægget-kæde havde nemlig ikke orden i sagerne i to af deres filialer i det vestjyske, som Fødevarestyrelsen lagde vejen forbi.

På Café Guldægget i Esbjerg var der både formodet skimmel på spil, skidt på toppladen og snavs på væggen bag cafeens opvaskemaskine.

'Ovnstativ til plader med fødevarer fremstår beskidt. Blæserist i kølerum fremstår beskidt med vækst af formodet skimmel, som lader sig skrabe af med en negl. Reolstativ i kølerum fremstår beskidt med vækst af formodet skimmel', fremgår det yderligere af kontrolrapporten.

Det takserede styrelsen til en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley.

Annonce:

Snavs og skimmel
I en af kædens andre butikker, Guldægget Bakery i Jerne, var der ikke blevet rettet op på forholdene fra et tidligere kontrolbesøg.

Der fremgik nemlig belægninger af kalk, manglende rengøring og formodet skimmel på motor, blæsegitter og rørføring i kølerummet.

Det blev i alt takseret til en bøde på 5000 kroner og en sur smiley, hvorfor bøderne for manglerne på de to filialer sammenlagt løber op i 15.000 kroner.

Bragt i orden
Til JydskeVestkysten lovede indehaver Mark Mikkelsen at forholdene ville blive bragt i orden.

Og ved to kontrolbesøg i dag, 27. marts, blev de sure smileyer erstattet med to glade.

- Vi er glade for at Fødevarestyrelsen har været forbi og har kunnet konstatere at alle forhold er bragt i orden. Fødevaresikkerhed er en topprioritet for os som virksomhed, og derfor var det også en stor ærgrelse at der var huller i vores rengøringsprocedurer - disse huller er nu lukket, og vi forventer ikke at lignende tilfælde kan gentage sig, siger indehaver Mark Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: