Populær læbepomade sagsøgt

Den karakteristiske runde læbepomade EOS, der bliver solgt i danske butikker, bliver sagsøgt i USA, fordi flere amerikanere mener, at de har taget skade af produktet

EOS er blevet sagsøgt af amerikanere, der mener, de har fået udslæt efter at bruge den (På billedet en tilfældig læbepomade fra mærket). (Foto: PR).
EOS er blevet sagsøgt af amerikanere, der mener, de har fået udslæt efter at bruge den (På billedet en tilfældig læbepomade fra mærket). (Foto: PR).

Den populære læbepomade EOS, der bliver solgt i mange butikker og netshops herhjemme, bliver sagsøgt af flere amerikanske kvinder, som mener, at læbepomaden har givet dem bivirkninger som store udslæt, blødninger, blærer og tab af pigment.

Det skriver blandt andre TMZ og Time.

EOS er kendt for sin karakteristiske runde form i forskellige pastelfarver, og flere kendte som Miley Cyrus, Britney Spears, Christina Aguilera og Gwen Stefani har ifølge MTV reklameret for læbepomaden.

En af de kvinder, der har lagt sag an, er Rachael Cronin.

Hun fortæller til TMZ, at hun få timer efter at have brugt læbepomaden havde læber som sandpapir. Hun brugte den derfor igen, og der begyndte hendes læber at krakelere og bløde. Derefter havde hun blærer og udslæt i 10 dage, forklarer hun.

Det fremgår ikke, hvilken variant af EOS-læbepomaderne, som Rachael Cronin har brugt.

EOS uenige i kritik
Hos EOS afviser man, at produktet kan være skadeligt:

- Vi er overbeviste om, at der ikke er hold i denne sag. Vores produkter...overholder alle sikkerheds- og kvalitetsstandarder, der er fastsat af vores industri....Sundhed og trivsel for vores kunder er vores højeste prioritet, fortæller EOS til TMZ onsdag.

Herhjemme bliver EOS-læbepomader solgt i flere netshops og butikker - blandt andet i Matas samt i netbutikkerne Coop, Nicehair.dk og Ezzence.dk.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Matas, der ikke er stødt på problemer med produktet:

- Vi har ikke haft nogen reklamationer overhovedet på de varianter, som vi har, fortæller informationschef hos Matas Henrik Engberg Johannsen.

Han oplyser dog, at kæden tilbage i 2013 trak et produkt tilbage fra hylderne - nemlig varianten 'EOS Medicated Lipbalm Tangerine'.

Mijøstyrelsen har advaret mod orange udgave
I september sidste år var Miljøstyrelsen ude at advare om brug af en EOS-læbepomade. Det var netop af typen 'tangerine' (en orange udgave - ikke at forveksle med udgaven Orange Zest, der også er orange).

Butikker og online-shops, der solgte produktet, blev i den forbindelse bedt om at stoppe salget. Det skete efter fundet af stoffet phenol, der kan udgøre en sundhedsrisiko, hvis det bruges flere gange dagligt. Phenol er ulovlig at bruge i kosmetik i EU, men tilladt at bruge i USA, hvor EOS-læbepomaden bliver produceret.

Læbepomaden findes i forskellige udgaver, hvoraf det kun er den orange, som indeholder phenol, oplyser Miljøstyrelsen.

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere