Porsche-chef tippes til at tage førersædet hos Volkswagen

62-årige Matthias Müller er favorit til at blive manden, der skal redde Volkswagen fra at blive totalskadet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den øverste chef hos Porsche, Matthias Müller, er favorit til at overtage den tomme plads for enden af bordet hos skandaleramte Volkswagen.

Det fortæller kilder i selskabet til flere medier, herunder det tyske nyhedsbureau dpa og Bloomberg News.

Det bliver formentlig fredag, at bestyrelsen i det tyske bilselskab sætter sig sammen og udpeger den nye administrerende direktør, der skal tage over efter Martin Winterkorn, som onsdag forlod Volkswagen.

(Foto: AP) Bilanmeldelser - 24. sep. 2015 - kl. 12:32 Volkswagen indrømmer: Vi har også svindlet i Europa

Derudover ventes flere topfolk i folkevognsselskabet også at forlade deres stillinger i kølvandet af skandalen, hvor Volkswagen har snydt med, hvor meget selskabets dieselbiler forurener.

Blandt andet ventes Audis udviklingschef, Ulrich Hackenberg, og Porsches forsknings- og udviklingschef, Wolfgang Hatz, at træde ud af ledelsen.

Porsche og Audi er to af Volkswagen-gruppens i alt 12 brands.

62-årige Matthias Müller har været topchef hos Porsche siden 2010 og har stået bag luksusbilproducentens salgsekspansion og lancering af nye modeller.

Se også: Porsche Cayenne kan blive ramt af VW-krise

Hvis han bliver sat i spidsen for moderselskabet, venter der ham en stor opgave med at navigere selskabet sikkert igennem en enorm krise.

Torsdag opfordrede EU-Kommissionen alle 28 medlemslande til at undersøge, om der bliver solgt biler, der forurener mere, end de giver sig ud for i de officielle test.

Volkswagen har indrømmet, at skandalen, der begyndte i USA, også berører 11 millioner køretøjer på det europæiske marked.

Hvis krisen hos Volkswagen breder sig til andre bilfirmaer, kan det gå hen at blive den dyreste skandale i bilindustrien nogensinde.

0 kommentarer
Vis kommentarer