Post Danmark skaber ny gammel service til højere pris

Post Danmark indfører til sommer et såkaldt "Quickbrev", der kan leveres dag til dag. Det bliver noget dyrere.

Efter den politiske aftale om posten vil Post Danmark introducere et nyt såkaldt "Quickbrev". Brevet vil tilbyde den dag-til-dag levering, der ellers faldt bort med aftalen.

Det fortæller Post Danmark i en pressemeddelelse.

- Borgere og virksomheder vil fortsat kunne sende breve fra dag til dag. I dag kan de fleste breve sagtens være nogle dage undervejs, men hvis det er afgørende at få brevet frem dagen efter, så kan man benytte det nye Quickbrev, skriver Henning Christensen, administrerende direktør i Post Danmark.

Quickbrevet kommer i stedet for den tidligere såkaldte A-post, der nu helt bortfalder.

Prisen på Quickbreve og A-post, der ellers er ens, er dog forskellig. Det kommer til at koste 27 kroner at sende et Quickbrev mod 19 kroner for A-post, som det er i dag.

- Da de nye Quickbreve ligger uden for befordringspligten, bliver de pålagt moms, og derfor kan almindelige frimærker ikke benyttes til Quickbreve. Men vi laver et nyt frankeringsmærke, ligesom man kan benytte Mobilporto, skriver Henning Christensen.

Quickbrevene kan i modsætning til den tidligere A-post kun afsendes fra posthuse og kan altså ikke puttes i en almindelig postkasse.

Ønsker kunderne ikke at bruge Quickbreve, er alternativet almindelige breve, der bliver leveret to gange om ugen. Quickbreve vil blive leveret seks gange om ugen.

Postaftalen faldt på plads i begyndelsen af maj og blev indgået mellem blå blok, Socialdemokraterne, De Radikale og SF.

Aftalen lempede kravene til Post Danmarks distribution af post og skulle forbedre selskabets økonomi med 328 millioner kroner.

- Vi er nødt til at forholde os til, at Post Danmark taber penge hver eneste dag. Derfor har vi taget en række initiativer, som sikrer, at Post Danmark fremover fortsat vil være stærkt og udbringe post i hele landet, sagde Socialdemokraternes postordfører, Christian Rabjerg Madsen, da aftalen blev indgået.